• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako emotikoni opisuju 2020. godinu: Odvratna, bijedna, jeziva i nikad gora - smajliji kreirani baš za ovu godinu

Autor mondo.rs

Kojim smajlijem biste vi opisali 2020. godinu?

 Kako emotikoni opisuju 2020. godinu: Odvratna, bijedna, jeziva i nikad gora - smajliji kreirani baš za ovu godinu Izvor: MONDO / Unicode Consortium

Tekuća 2020. godina ostaće upamćena kao nikad gora, ako autora ovih redova pitate, a vjerujemo da će se mnogi od vas složiti s tom konstatacijom, koja nije niti filozofska niti sublimacija prepametnih misli - jednostavno, 2020. je za nikad poželjeti!

Od pandemije korone, preko političkih i svih drugih kriza, koje nas uvijek nekako usput pritiskaju, jedva čekamo da 2020. godini vidimo leđa - samo idi i ne vraćaj se!

Ova godina može se opisati i kao nadrealna kolekcija ličnih i globalnih tragedija, a dotakla je svakog od nas. Godina, koja je evo skoro i na izmaku vjerujemo da je mučna čak i za one, koji nisu direktno pogođeni - percepcija tekućih kriza pretvorila se u neku vrstu psihičkog napada, izazivajući granice onoga što možemo uopšte i da izrazimo na bilo koji način…

Eto, otiđosmo polako u filozofiju, ali to je sve OK, jer 2020. godinu ispraćamo kolekcijom novih smajlija tj. emotikona, koje je odobrio konzorcijum Unicode, nazočan za te popularne žute i druge sličice, koje lopatamo u porukama i na mrežama.

S obzirom da je tokom 2020. bilo mnogo drugih katastrofa, jer virus korone nije dovoljan sam po sebi (?!), Konzorcijum je dodao veliki broj haotičnih smajlija, koji opisuju borbu sa požarima, maske preko lica (iz očiglednih razloga), brade preko lica za muškarce i žene (da se pokaže koliko smo brzo ostarili zbog svih nedaća), smajlije u oblacima dima (zbog požara u SAD i Australiji), ali i mnoge druge dosad nepostojeće smajlije, koji će na telefone stići do početka 2021.

Ako nas pitate - 2020. godinu opisali bismo smajlijem, koji vidite na početku vesti!

Kojim emotikonom biste vi opisali 2020. godinu? Stavite ga u komentar!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS