• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook i Instagram se gase u Evropi, pa tako i kod nas?! Zukerberg prijeti, popuštanje mjera ili odlazak!

Autor mondo.rs

Da li je Facebook ispao žrtva u ovom slučaju?

 Facebook i Instagram se gase u Evropi, pa tako i kod nas?! Zukerberg prijeti, popuštanje mjera ili odlazak! Izvor: Mondo / NowThis News

Iz američke kompanije su zaprijetili da postoji mogućnost da zaustave rad svojih najpoznatijih aplikacija, Facebook-a i Instagram-a, u Evropi.

Razlog za takvu odluku se može naći u novim regulacijama koje se tiču transfera informacija (date) iz Evrope u Ameriku.

Facebook kompanija je podnijela 10. septembra pismeni iskaz Vrhovnom sudu u Irskoj, zbog djelovanja irskog nadzornika zaštite podataka koji je podnio preliminarnu prijavu da obustavi sav transfer podataka te kompanije iz Evrope u Ameriku, kako bi zaštitila korisnike tih mreža od potencijalnog otkrivanja privatnih podataka i sadržaja. Ultimativno, to može značiti kraj za dve popularne aplikacije širom Evrope, ukoliko zahtjev Facebook-a ne bude prihvaćenU tom pismenom iskazu, Facebook je osporio preliminarnu naredbu, kojom je zaprijećeno američkoj kompaniji da će blokirati njihov transfer evropskih podatka nazad u Ameriku, zbog privatnosti korisnika.

"U ovom slučaju je podnosilac zahtjeva (Facebook) bio podvrgnut potpunoj suspenziji prenosa podataka korisnika u SAD, za šta se DPC zalaže. Podnosiocu zahtjeva nije jasno kako u tim okolnostima mogu da nastave da pružaju usluge Facebook-a i Instagram-a u Evropi" - napisala je šefica za zaštitu podataka te kompanije Ivonne Cunnane, dodajući da Facebook ima 410 miliona aktivnih korisnika mjesečno u Evropi.

Ona je demantovala da ovakav zahtjev predstavlja prijetnju da će se povući iz Evrope. Vice News prenosi da je ovaj tehnološki gigant nepravedno tretiran pošto nijedna tehnološka kompanija iz Amerike nije tretirana na sličan način.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS