• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google jednim potezom zbunio milione korisnika: Ne, ovo nije test ličnosti, da li zaista sve izledaju isto?

Autor mondo.rs

Mnogi korisnici su negodovali!

 Google jednim potezom zbunio milione korisnika: Ne, ovo nije test ličnosti, da li zaista sve izledaju isto? Izvor: MONDO portal / Google

Google je htio da obraduje svoje korisnike tako što je odlučio da redizajnuje, odnosno da izmijeni ikone svojih popularnih funkcija.

Tako su kalendar, Gmail, Drive, Docs i Meets dobili nove ikonice koje nisu dočekane najsjajnije kod korisnika.

Kao što možete da vidite, ove ikonice nalikuju jedna drugoj, te pojedini korisnici imaju problem da ih razlikuju pošto dijele istu paletu boja: crvenu, plavu, zelenu i žutu. Drive je najmanje promijenjen, on sad ima zaobljene ivice i dodatak crvene boje, dok je kalendar doživio najveću promjenu, te je sada kocka sa brojem u sredini.

Pored njihovom sličnog izlgeda, ne postoji jasna vizuelna razlika između ovih ikonica, što će biti veliki problem kada se uzme u obzir bijela površina na kojoj će se nalaziti. Google je predstavio novi dizajn ikonica kao deo "Workspace" dizajna, te se ne zna da li će zaista ovo biti njihov krajnji oblik. Gmail je ostao koverta, ali umjesto okvira koji je bio obojen u crveno, sada je ofarban bojama te kompanije.

Kao što možete da vidite po tvitovima, veliki broj korisnika je kritikovao ovakvu odluku Google-a da redizajnira ikonice na ovakav način. Mnogi su prokomentarisali da ne mogu da ih raspoznaju, te da bi morali da se udube u ekran kako bi vidjeli razlike. Neki su istakli da nije upotrebljena mašta u izradu istih, dok drugi napominju da su generične.

Google se opredilio za ovakav potez kako bi spojio Gmail, čet i Docs na centralnu lokaciju, kako bi se ti programi bolje takmičili sa najvećim rivalima, Microsoft Office i Outlook email-om. U galeriji ispod pogledajte rezultate prije i poslije!

Da li vi primjećujete razliku?

Gmail redizajn (MobIT)
Izvor: Google Workspace

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS