• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovi telefoni imaju mogućnost instalacije novog operativnog sistema

Autor mondo.rs

Lista telefona postoji i objavljena je na internetu.

 Ovi telefoni imaju mogućnost instalacije novog operativnog sistema Izvor: MONDO / Marko Čavić

Kompanija Huawei je na Huawei Developer Conference 2020 događaju najavila HarmonyOS 2.0 i predstavila nam njegove nove opcije.

Ričard Ju, direktor kompanije Huawei zadužen za potrošačku elektroniku, objasnio je da će HarmonyOS biti zastupljen na novim i nekim starim uređajima.

Sad je pouzdan izvor blizak kompaniji otkrio da će HarmonyOS, osim na novim uređajima, koji se planiraju za 2021. godinu pojaviti i na tri aktuelna telefona. To su Mate 30 serija, Huawei Mate Xs i Huawei P40, naravno. Od HONOR uređaja to su HONOR V30 Pro i HONOR 30 linija. Svi ovi uređaji dolaze sa Kirin 990 čipsetom, pa će verovatno i Huawei Nova 6 5G serija biti na listi.

HarmonyOS stići će na pomenute telefone nakon dolaska EMUI 11 nadogradnje korisničkog okruženja tj. Magic 3.2 UI-ja u HONOR slučaju, a nakon toga će Huawei i HONOR isporučivati tokom 2021. godine HarmonyOS i na njihove uređaje, koji imaju čipsetove: Kirin 990 4G, Kirin 985, Kirin 980 i Kirin 820. Slede, potom uređaji sa Kirin 810 čipsetom i čak i uređaji sa Kirin 710!

Nažalost, Kirin 910, odnosno čipset, koji pokreće Mate 10 i Huawei P20 seriju telefona nije na listi, makar je takva situacija sada. Ovi telefoni stari su dve i po godine u ovom trenutku.

Huawei i HONOR neće prisiljavati korisnike da pređu na HarmonyOS, nego je plan kompanije da ga korisnicima ponudi kao alternativu i korisnik će biti u prilici da bira da li želi da ima Android ili HarmonyOS, kao i da li želi da ih ima oba na svom uređaju, pa da pokreće koji mu kad odgovara.

Huawei prezentacija HarmonyOS v.2 (MobIT)
Izvor: Huawei Developers

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS