• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tržište telefona: Samsung opet vodi, Huawei broj dva, Apple treći, a Xiaomi JEDE RAZLIKU… (FOTO, VIDEO)

Autori mondo.rs Autori Marko Čavić

Najnoviji izveštaj sa tržišta telefona pokazuje dramatičnu razliku u odnosu na prethodni period.

 Tržište telefona: Samsung opet vodi, Huawei broj dva, Apple treći, a Xiaomi JEDE RAZLIKU… (FOTO, VIDEO) Izvor: MONDO / Counterpoint

Kompanija Huawei je zahvaljujući različitim faktorima uticaja završila drugi kvartal kao broj jedan, a u aprilu je imala čak 21 procenat globalnog smartfon tržišta.

Danas, šest meseci kasnije situacija je značajno drugačija, pokazuje izveštaj analitičke kompanije Counterpoint Research.

Samsung je tokom avgusta meseca povratio vodeću poziciju na globalnom nivou, ali što je za kompaniju jako važno - i u Indiji, jer je to jedno od strateških tržišta Samsung-a. U avgustu 2020. godine Samsung je imao 22 procenta globalnog tržišta, Huawei 16, Apple 12, a Xiaomi je “za vratom“ Amerikancima sa samo jednim procentom zaostatka.

U odnosu na april i maj, kad je Huawei bio na vodećoj poziciji ta kompanija je izgubila oko pet procenata na tržištu prodatih telefona, Samsung je dobio dva, Apple ostao na istom, a Xiaomi je narastao za tri procenta, najviše u ovom periodu istraživanja tržišta.

Uticajni faktori su i na ove rezultate različiti, ali kao najveći analitička kompanija navodi to što je u Indiji prodaja Samsung telefona i Xiaomi uređaja značajno porasla, nakon izlaska te zemlje iz zaključanog stanja tokom pandemije COVID-19. Indijsko tržište nije ključno za Huawei i tamo je kompanija vrlo malo zastupljena, pa se rast Samsung i Xiaomi kompanija u Indiji prelio značajno i na globalni rezultat.

Huawei nije imao novih modela tokom ovog perioda, a nastavljen je i pritisak SAD na proizvodnju, kao i od ranije poznata činjenica da Huawei telefoni dolaze bez Google Play prodavnice i Google aplikacija. Ipak, kompanija planira značajnim akcijama i sniženjima podupre podaju, koja pada u Evropi, koja je jedno od najvažnijih tržišta Huawei kompanije. S tim u vezi planira se i globalna Huawei Mate 40 kampanja, koja će početi 22. oktobra, nakon premijere.

Kompaniju Apple očekuje rast na osnovu snažne iPhone 12 premijere i uređaja, za koje se veruje da će pogurati prodaju, a rast će nastaviti i Xiaomi.

Kako instalirati Google i sve druge Android aplikacije na Huawei P40 telefone bez Google Play prodavnice video (MobIT)
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS