• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerika plaća Brazilu da izbaci Huawei?! Šokantno priznanje američkih zvaničnika!

Autor Marko Čavić

SAD pojačale kampanju protiv Huawei kompanije u Brazilu i drugim zemljama, koje to izbjegavaju da učine - imaju novi plan.

 Amerika plaća Brazilu da izbaci Huawei?! Šokantno priznanje američkih zvaničnika! Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Tamo gdje države ne žele da isključe Huawei iz 5G mreža američka administracija planira da “pogura“ novčano - ulaganjem u Huawei konkurenciju!

SAD su 20. oktobra pojačale ofanzivu kako bi spriječile kineski Huawei da preuzme kontrolu nad 5G mrežom u Brazilu, ponudivši brazilskim telekomunikacionim kompanijama finansiranje nabavke opreme za 5G mrežu, koju proizvodi konkurencija Huawei-ja.

Tokom posjete Brazilu, zvaničnici Američke međunarodne korporacije za razvoj (DFC), EXIM banke i Nacionalnog bezbjednosnog savjeta (NSC) rekli su novinarima da “postoje raspoloživa sredstva za finansiranje nabavke opreme koju proizvodi konkurencija Huawei kompaniji“, prenio je Rojters. Strani mediji nazvali su ovaj potez SAD šokantnim i očajničkim potezom da se zaustavi Huawei za koji SAD bez dokaza tvrde da špijuniraju u ime zvaničnog Pekinga.

Američku delegaciju u posjeti Braziliji predvodio je savjetnik za nacionalnu bezbjednost SAD Robert O''Brajen, koji se susreo sa brazilskim predsjednikom Žairom Boslonarom. Dvojica zvaničnika su se potom pridružila ceremoniji potpisivanja sporazuma Brazila sa EXIM bankom o finansiranju više oblasti ekonomske saradnje dvije zemlje, među kojima je i 5G mreža.

Rojters dodaje da su iz Vašingtona najviši američki zvaničnici upozorili Brazil da pažljivo motri na kineske investicije i na poteze Pekinga, koji, kako smatraju američki zvaničnici, imaju za cilj da pojačaju kineski uticaj na najveću južnoameričku ekonomiju prodavanjem 5G tehnologije, koju proizvodi Huawei.

Brazil nije zvanično reagovao na ponudu SAD da finansiraju kupovinu konkurentske opreme kompaniji Huawei, a po tome se nisu oglasili ni tamošnji operatori.

Huawei nije komentarisao ovaj slučaj.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS