• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maskov super brzi internet stiže u Evropu: Ilon deli pozivnice, jedna zemlja će dobiti pre svih, a Srbije ni na vidiku!

Autor Dragana Božić

Ukoliko dođe ovaj internet u našu zemlju, da li biste ga koristili?

 Maskov super brzi internet stiže u Evropu: Ilon deli pozivnice, jedna zemlja će dobiti pre svih, a Srbije ni na vidiku! Izvor: MONDO / Tesla YouTube

Retko kada se Ilon Mask oglašava na društvenim mrežama, a kada to uradi uglavnom ima neki dobar povod za to!

Ovog puta se oglasio na Twitter društvenoj mreži kako bi obavestio svoje pratioce da će u narednim danima biti poslate pozivnice za njegov super brzi internet!

Imali ste priliku da čitate o Starlink projektu i njegovoj ceni i kako je isti započeo beta testiranje ovog brzog interneta. Iako su na startu pokušali da smanje očekivanja svojih korisnika, oni su javili da ovaj internet sve bolje radi, te da dobijaju brzinu od 160 megabita po sekundi (Mbps).

Skoro 900 satelita koje je poslala kompanija SpaceX snabdevaju korisnike Starlink projekta brzim internetom. Sada je Mask otkrio da će više pozivnica biti uručeno. Trenutno ovaj servis radi u Severnoj Americi i na jugu Kanade.

Mask je odgovorio i na jedan komentar koji ga je upitao kada će ovaj internet stići u Evropu: „Čim dobije odobrenje zemalja. To je potrebno tražiti od svake zemlje individualno, pošto ne postoji sistem odobrenja za više zemalja u Evropi. Očekujemo da ćemo početi da dobijamo konačna odobrenja oko februara/marta!“ – napisao je Ilon Mask napomenuvši da ima dosta koraka kako bi se obezbedio ovaj projekat u Evropi.

Kada Amerika bude izašla iz rane beta faze, prve zemlje koje će u dobiti ovaj internet su Kanada i Norveška! Iako se ne zna koliko ljudi trenutno učestvuje u beta fazi, izvori CNBC-a tvrde da ih ima oko 700.000 širom Sjedinjenih Američkih Država!

Mask očekuje da u orbiti planete Zemlje bude oko 12.000 Starlink satelita do 2027. godine, a taj broj bi se mogao povećati do 42.000!

Ukoliko dođe ovaj internet u našu zemlju, da li biste ga koristili?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS