• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka oprašta 40.000 KM godišnje za potrošnju vode fudbalskih klubova

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ukupno 15 fudbalskih klubova u Gradu Banjaluci godišnje troše vode u vrijednosti od 40.000 KM, koje ubuduće neće plaćati nakon odluke gradske uprave.

 stadion, prskalice Izvor: MONDO

Grad Banjaluka je prije desetak dana odlučio da "počasti" sve fudbalske klubove na teritoriji grada i oslobodi ih plaćanja računa za vodu kao jedan vid pomoći sportu.

Iz gradske uprave su za naš portal pojasnili odluku...

"Zbog dugogodišnjeg problema plaćanja industrijskog utroška vode fudbalskih klubova, a koji su se obraćali nekoliko puta za rješavanje ovog problema, obezbijeđena su dodatna sredstva za realizaciju projekta 'Poboljšanje uslova za sprovođenje takmičarskih aktivnosti fudbalskih klubova Banjaluke' kojim se sufinansira utrošak vode na fudbalskim terenima i stadionima u Banjaluci, u cilju stvaranja boljih uslova za obavljanje takmičarskih aktivnosti fudbalskih klubova, kao i dodatne pomoći fudbalskim klubovima za plaćanje utroška vode. Grad Banjaluka je zajedno sa JP 'Vodovod' a.d. Banjaluka analizirao potrošnju vode na fudbalskim terenima u protekle tri godine, a koji imaju legalan priključak vode, gdje smo na osnovu srednje vrijednosti dobili pokazatelje za sufinansiranje utroška vode za 15 fudbalskih klubova", saopšteno je našem portalu iz gradske uprave.

Kako je saopšteno, odluka se odnosi samo na tekuću i buduće godine i neće biti oproštena prethodna dugovanja.

"Obezbjeđena sredstava za realizaciju ovog projekta se odnose samo za 2023. godinu i nastaviće se u narednim godinama. Takođe, ova namjenska sredstava se ne mogu utrošiti na prethodna dugovanja klubova prema Vodovodu, već isključivo za utrošak u tekućoj godini".

Takođe, naveli su tabelarni prikaz svih 15 klubova i koliko konkretno godišnje potroše vode odnosno novca i to na osnovu trogodišnjeg prosjeka.

"Borac 22.500, Krupa 3.500, Karanovac 500, Lauš 500, Naprijed 2.500, BSK 5.500, Krajina 1.000, Gomionica 500, Budućnost 500, Polet Krajišnik 500, Omladinac 500, Vrbas 500, Džaja 500, Rekreativo 500 i Sloga Nektar 500".

Na pitanje da li poznaju neki sličan slučaj u Evropi ili svijetu, odgovorili su da se nisu bazirali na pozitivnim primjerima drugih.

"U realizaciji ovog projekta Grad Banjaluka se nije bazirao na pozitivne primjere prakse u okruženju, Evropi ili svijetu, već isključivo rješavanju velikog problema koji su, kao što smo naveli, nekoliko puta tražili fudbalski klubovi jer jedino oni plaćaju industrijsku vodu i industrijsku struju. Nadam se da će ovaj primjer Grada Banjaluka biti pozitivan signal da se fudbalski klubovi i sve druge sportske organizacije, koje koriste sportske objekte i terene u svom vlasništvu ili na korišćenju, oslobode plaćanja industrijske struje, a što je u nadležnosti Republike, njenih institucija i preduzeća", saopšteno je iz Grada Banjaluka.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fino

Rekoše da je Vodovod u nikad većem minusu, samo nastavite sa populizmom a kad narod ostane bez plata

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC