• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci zbog pomoćnog trenera izgubili drugo mjesto!

Autor Dragan Šutvić

Slovenački fudbaleri sa treće pozicije idu u nokaut fazu, a drugu poziciju izgubili su zbog žutog kartona pomoćnog trenera.

 Slovenija zbog pomoćnog trenera izgubila drugo mjesto  Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Evropsko prvenstvo u fudbalu završeno je za reprezentaciju Srbije, a takmičenje nastavljaju preostala tri tima iz grupe. Englezi nastavljaju dalje kao prvoplasirani, dok su o drugom mjestu odlučivali žuti kartoni - Danska je bila uspješnija od Slovenije jer je pomoćnik Matijaža Keka, nekadašnji fudbaler Milivoje Novaković opomenut tokom turnira.

Danci su grupnu fazu završili sa šest dobijenih žutih kartona, a iako se vjerovalo da i Slovenci imaju toliko pa da će odlučivati uspjesi iz prošlosti, stigle su drugačije informacije. Rojters je dobio potvrdu iz UEFA da je pomoćni trener Milivoje Novaković dobio sedmi žuti karton Slovenaca na ovom turniru, zbog čega su oni pali na treće mjesto!

Slovenci su u jednom trenutku bili drugoplasirani, jer su tokom posljednjeg kola grupne faze imali manje dobijenih žutih kartona od rivala. UEFA je tek na kraju izračunala ko je koliko puta opomenut, a tada se u zvaničnoj statistici našao i Novakovićev karton, iako njega nećete naći u izvještajima sa utakmica na sajtu EURO 2024.

Sa druge strane, Danci su znali da njihov stručni štab ne smije da pravi gluposti. "Jedini za koga sam se brinuo da će dobiti žuti karton bio sam ja. Rekli smo prije meča da ne smijemo da dobijamo glupe žute kartone na klupi. Ne možete da igrate meč, da trčkarate okolo i razmišljate o takvim stvarima kada je važno. Meč je prioritet“, rekao je novinarima kasno u utorak selektor Danske Kasper Hjulman i dodao: "Naš cilj je bio da ne dobijem žuti karton i morao sam da se pobrinem da ga ne dobijem.“

Slovenci očigledno nisu bili toliko detaljni. Istina, Matijaž Kek nije zaradio javnu opomenu, ali se na kraju ispostavilo da je njegov pomoćnik Novaković jedan od razloga za selidbu na treće mjesto u grupi. Inače, Milivoje Novaković je nekadašnji reprezentativac Slovenije sa čak 80 nastupa i 32 gola, a najbolje partije u karijeri bilježio je u dresu Kelna za koji je igrao sedam sezona.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC