• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani Olmo je hit: Španci ne vjeruju, Hrvati u transu

Autor mondo.rs

Fudbaler Dinama iz Zagreba debitovao za "crvenu furiju" i odmah se upisao u strijelce.

Izabrao je teži put...

Svi su se čudili kada je 2015. Zdravko Mamić uspio da iz Barselone dovede u Dinamo golobradog Danija Olma. Mnogi su sumnjali u fudbalski potencijal mladog napadača, upravo zbog odluke da izabere "modre", a ne neki klub iz Primere, ako već nije mogao da se nametne u Barsi.

Možda će vas zanimati

U čuvenoj La Masiji je proveo sedam godina, gdje je savladao fudbalsku tehniku i usvojio nadaleko poznatu fudbalsku filozofiju - dovoljno da zavlada terenima Hrvatske.

Ubrzo je u dresu zagrebačkog kluba oduševljavao navijače širom Evrope, a sa njegovim napredovanjem i Dinamo je počeo da bilježi sve bolje rezultate na međunarodnoj sceni.

Prošlosezonskom "proljeću" u Ligi Evrope i sjajnim nastupima u aktuelnoj sezoni Lige šampiona, možda je i najviše doprinio 21-godišnji Španac, koji je nove izazove u klubu dočekao kao evropski šampion za mlade i najbolji igrač finalne utakmice.

Stigao je i prvi poziv za "A" reprezentaciju, a na debiju i gol!

Olmo je protiv Malte dobio priliku u 66. minutu umesto Alvara Morate, da bi se samo tri minuta kasnije radovao svom "prvencu". Debitanstkom pogotku radovao se i fudbaler Viljareala Pau Tores.

Španci su, u najmanju ruku, oduševljeni. Radosni su i u Hvratskoj, a posebno u Dinamu, gdje trljaju ruke svjesni da im je Mamić obezbijedio još jedan budući višemilionski transfer. Možda i najveći u istoriji kluba...


Oči čitave Evrope, a posebno španskih velikana Barselone i Real Madrida - sada su fokusirane na Olma i Dinamo. Koliko su oduševljeni na Iberijskom poluostrvu govori i podatak da su najtiražniji sportski listovi poslije pobjede nad Maltom izdvojili na naslovnim stranama upravo igrača Dinama.

Katalonski "Mundo Deportivo" već je pozvao Barselonu da ispravi grešku kalibra Pikea i Fabregasa (otišli u Mančester junajted i Arsenal, pa izdvojili 40 miliona za njihov povratak) i vrati Olma u svoje redove. Kada je napuštao Barsu, Dinamo čak nije morao da plati ni naknadu za razvoj.


"Barselona već neko vrijeme prati Olma, ali nema više razmišljanja. Odmah ga mora dovesti. Sad ili nikad! Jer Olma žele i ostali evropski velikani", poruka je lista naklonjenog slavnom klubu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC