• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić i Radanov nakon pobjede protiv Nimburka u FIBA Ligi šampiona: Sad idemo po trijumf u Solun!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee savladali su Nimburk rezultatom 76:69 u petom kolu FIBA Lige šampiona i tako napravili veliki korak ka plasmanu u naredni krug.

 Igokea - Nimburk 76:69, izjave Dragan Bajić, Aleksa Radanov Izvor: FIBA Champions League

Ekipa Dragana Bajića sada je bodovno izjednačena sa Nimburkom, ali ima bolji međusobni skor sa češkom ekipom koja je u prvom meču slavila sa četiri razlike, pa je trenutno druga sa skorom 2-3.

Aleksandrovčani će u posljednjem kolu igrati protiv PAOK-a u Solunu, a čak i u slučaju poraza mogu da obezbijede prolaz u "plej-in", ukoliko Nimburk izgubi od Galatasaraja.

"Čestitam momcima na jednoj velikoj pobjedi, a ekipi Nimburka i kolegi Sekiliću želim mnogo sreće u nastavku sezone", rekao je najprije Bajić, a potom se osvrnuo i na tešku situaciju u Laktašima nakon poraza od Partizana u ABA ligi.

"Možda najbolje znam kako je bilo teško spremiti ovu utakmicu, igračima nije bilo lako poslije poraza od Partizana, što je bilo jako teško i iscrpljujuće, plus, i u psihološkom smislu izuzetno teško. Posebno jer nas je čekala nova utakmica za praktično nekoliko dana. Zbog svega toga, sam u pripremi ovog susreta sa Nimburkom pokušao maksimalno da ih rasteretim i da ne razmišljaju o prethodnom porazu. Zbog toga sam stao iza njih poslije poraza od Partizana i preuzeo odgovornost. Uspio sam da ih rasteretim svega kako bi što bolje ušli u ovaj meč", dodao je Bajić.

Potom je kratko analizirao utakmicu sa Nimburkom.

"Mogli smo u prvoj četvrtini da vidimo goste, koji dugi niz godina igraju jako nezgodnu i veoma brzu košarku i ukoliko ne uspostaviš kontrolu i zaustaviš tu tranzicionu igru, ući ćeš u problem. U pitanju je nezgodna ekipa, šuterski jako raspoložena, posebno za tri poena, a pogodovo Džerik Harding, koji je prvi strijelac Lige šampiona. On nam je u prvom poluvremenu ubacio 20 poena. Veliki problem je bio sa izgubljenim loptama (17), dozvoljavali smo Nimburku da dođe do brze tranzicije i laganih poena", sumirao je utiske iz prvog poluvremena.

Nakon povratka na parket "igosi" su napravili preokret i praktično već u trećem kvartalu trasirali put ka važnoj pobjedi.

"Na odmoru u poluvremenu sam pokušao da sugerišem mojim igračima neke stvari koje su bile bitne, a oni su najbolje odgovorili, pogotovo u trećoj četvrtini, gdje smo sveli goste na samo osam poena. Do kraja meča imali smo veliku prednost, ali zonska odbrana nas je malo poremetila i nismo imali dovoljno samopouzdanja da ih kaznimo. Ipak, na kraju smo slavili, vjerujem potpuno zasluženo čak i sa većom razlikom u odnosu na poraz u Češkoj. Poslije poraza od Galatasaraja sam rekao momcima da nije ništa gotovo i sad tako mislim. Probaćemo da pobijedimo PAOK i da se plasiramo dalje", zaključio je strateg "igosa".

Izvor: FIBA Champions League

Drugi košgeter Igokee na večerašnjem meču bio je Aleksa Radanov sa 12 pogodaka.

"Najprije bih želio da čestitam objema ekipa na veoma snažnoj i fizički zahtjevnoj utakmici. Kontrolisali smo najveći dio meča, ali počeli smo da gubimo lopte, da previše razmišljamo u napadačkom dijelu, pa smo izgubili kontrolu, a to je naš protivnik iskoristio da postigne nekoliko laganih poena. Na kraju smo uspjeli da pogodimo neke važne šuteve i dobili meč više od četiri razlike. Sada se okrećemo narednoj utakmici koju želimo da dobijemo bez obzira na rezultat Galatasaraja", izjavio je Radanov poslije meča u Laktašima.

Na pitanje, koliko se bilo teško vratiti na teren poslije tijesnog poraza od Partizana u ABA ligi, Radanov je rekao da se nikad ne razmišlja o prethodnoj, već samo o narednoj utakmici.

"Bez obzira, da li smo pobijedili ili izgubili, guramo sebe naprijed, imamo samopouzdanje i u svakom meču želimo pobjedu. To je naš posao", naglasio je košarkaš "igosa".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC