• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac uzeo 11. trofej u Kupu Srpske, a Zoran Kašćelan poručio: Nećemo stati, imamo šta reći i u Kupu BiH i ABA ligi 2

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Borca po 11. put u klupskoj istoriji su osvojili Kup Republike Srpske i po broju trofeja se izjednačili sa Igokeom m:tel.

 KK Borac osvojio 11. trofej Kupa RS, izjava Zoran Kašćelan Izvor: Mondo/Slaven Petković

Banjalučani su u svojoj dvorani "Borik" u finalnoj utakmici savladali bijeljinsku Budućnost 71:65 (14:14, 24:12, 9:20, 24:19) i odbranili pehar poslije žestoke borbe sa semberskim timom.

Trener crveno-plavih Zoran Kašćelan je bio prezadovoljan nakon finala.

"Ostvarili smo prvi rezultatski cilj koji smo imali zacrtan na početku sezone, a to je osvajanje Kupa Republike Srpske i samim plasmanom u završnicu finala Kupa BiH dali smo sebi još jednu priliku da se izmjerimo sa najboljim ekipama iz Bosne i Hercegovine", rekao je crnogorski stručnjak.

Trener Budućnosti: Svaka čast Borcu!

Josip Pandža čestitao je Banjalučanima na osvojenom 11. trofeju u Kupu Republike Srpske.

"Ako treba neko da me pobijedi, onda mi je drago što je to Amsal Delalić (njegova trojka je prelomila meč, prim. aut). Mlad je igrač i njemu će to sigurno biti podstrek za dalje. Što se tiče nas, mi smo bili dobri većim dijelom utakmice, pogotovo u odbrani, osim negdje od 17. do 20. minuta, gdje smo se jako loše stajali na terenu i tu smo izgubili utakmicu. Loše smo se vraćali, međutim, previše je kvalitetan Borac da bismo se vratili. Stigli smo na jedan posjed, nismo uspjeli. Svaka čast Borcu", rekao je Pandža.

Prema njegovim riječima, finale je očekivano bilo izuzetno teško protiv Budućnosti, o kojoj je govorio u hvalospjevima.

"Igrali smo protiv jedne od boljih ekipa, iskusne, a mi smo u blagom padu i bilo je jako teško izvući ovu utakmicu. Na kraju smo imali malo više koncentracije i neki šutevi su bili tas koji je prevagnuo na našu stranu. Čestitao bih momcima i svim ljudima u klubu jer je ovo kruna dosadašnjeg dijela sezone, koja je rezultatski iznad očekivanja. Sigurno se nećemo ovdje zaustaviti! I u završnicama Kupa BiH i Druge ABA lige, imaćemo šta da kažemo", samouvjeren je strateg banjalučke ekipe.

Ovom pobjedom, Borac se plasirao u završnicu Kupa BiH, a tamo ga u polufinalu očekuje duel sa favorizovanom Igokeom m:tel.

"Sat vremena slavimo, a onda ide priprema. Razmišljamo samo o Igokei i srećni smo što ćemo biti u prilici da se izmjerimo sa ABA ligašem! Daćemo sve od sebe. Ritam srijeda-subota nam je poznat kroz ABA ligu 2 i domaće prvenstvo i stvarno moram da pohvalim momke jer su dali ogroman fizički napor. Zato su normalne oscilacije, koje su bile vidjljive i i na večerašnjem finalu", naglasio je Kašćelan.

Podsjetimo, Kup Mirza Delibašić igra se već narednog vikenda u sarajevskoj Skenderiji.

Polufinalni mečevi će biti odigrani u suboru - najprije Igokea m:tel i Borac u 17 sati, dok će je od 20 časova na rasporedu drugo polufinale u kojem se sastaju domaća Bosna i Široki.

Finale se igra u nedjelju s početkom u 17 sati.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC