• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"KLS je privatna liga porodice Čović!" Oglasio se Ostoja: Vrijeđali su i Željka, pa nisu praznili tribine!

Autor Dragan Šutvić

Ostoja Mijailović se oglasio povodom prekinute utakmice Partizana i Crvene zvezde u "Areni".

 Ostoja Mijailović KLS privatna liga Nebojše Čovića Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAImages/MN Press

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović oglasio se nakon haosa u finalu Košarkaške lige Srbije (KLS) i kazao da iz kluba svi osuđuju "svaku vrstu vređanja na utakmicama", uz poruku da su ipak na meču u "Areni" viđeni dvostruki aršini. Prema njegovim riječima, izrečene su brzinske opomene i "namjerno sviran prekid" da bi se isprovocirala domaća publika.

"Mi smo juče organizovali utakmicu, kao i mnogo puta ove sezone, i učinili sve što je u našoj moći da utakmica protekne u najboljoj mogućoj atmosferi. KK Partizan ne podržava, naprotiv, mi osuđujemo svaku vrstu vrijeđanja na utakmicama i želimo da se ona iskorijeni. Ali neke stvari su očigledne, dvostruki aršini koji sahranjuju našu košarku i potvrđuju da je KLS privatna liga porodice Čović!", poručio je Mijailović za "B92".

"Do tog prekida meča, sa tribina su se čule uvrede na račun porodice Nemanje Nedovića, porodice Miloša Teodosića, čak i sporadične uvrede nekih manjih grupa na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Ni sudija ni delegat nijednog trenutka nisu ni opomenuli publiku, sve do trenutka dok nije spomenuta Vesna Čović. Onda su izrečene brzinske opomene i sviran je prekid, mogao bih da kažem čak i namjerno da se dodatno isprovocira publika koja je u takvom ponašanju prepoznala veliku nepravdu prema Partizanu!"

Objasnio je Mijailović i zašto misli da je u pitanju nepravda prema Partizanu:

"Zbog gnusnih uvreda na račun Željka Obradovića, Zorana Savića, Alekse Avramovića, potom Alena Smailagića na nacionalnoj osnovi, što su čak radili i neki novinari, pa i Kevina Pantera, porodice Danila Anđušića, odnosno Nedovića, Teodosića, predsednika Srbije... Sve to je prošlo bez opomene, a kamoli pražnjenja tribina. Jako čudno zvuči da se u okviru iste lige na prvoj utakmici za verbalni delikt ka Željku i Zoranu, našoj delegaciji, ženama naših igrača ne opomene publika. A da se na sinoćnjoj utakmici donosi odluka da se prazni dvorana za isti prekršaj".

Iako je direktor Grujin odgovorio da sudije "imaju diskreciono pravo da odluče da li je vrijeđanje dovoljno da se prekine meč", Mijailović ističe da to nije dovoljno dobar argument: 

"Nesrećni Grujin nema odgovor kad ga novinari pitaju zašto nije pražnjena dvorana na prvoj utakmici za isti prekršaj. Nema odgovor, naravno da ga nema kad nije čovjek nego broj od predsjednika Crvene zvezde!", poručio je Mijailović.

Nakon prekinutog meča i pražnjenja tribina, košarkaši Partizana su napustili halu misleći da je meč odložen za 24 sata. S druge strane igrači Zvezde sačekali su sat vremena i izašli na zagrijavanje, a sa njima su bile i sudije.

"Poslije prekida smo obavili konsultacije, razgovarao sam i sa trenerom Obradovićem i sa predstavnicima kluba i dogovor je bio da naš predstavnik predloži nastavak meča za 24 sata. Glavni sudija se saglasio sa tim prijedlogom i informisao nas da će tako i biti. Naš trener je prišao svlačionici Zvezde da se pozdravi, tu su neki igrači već bili presvučeni, a nakon kratkog timskog sastanka je, u skladu sa svim prethodnim, rečeno i našim igračima da mogu da idu kući".

"Šta su u međuvremenu izrežirali delegat i sudije i uz čije instrukcije, to je svakome jasno! Izlazak na teren u trenutku kada je više od pola našeg tima uveliko napustilo halu. Ovakvu su im titulu dodijelili, neka im služi na ono gdje bi trebalo da im bude čast i neka je stave kao trofej odmah pored protivpožarnog aparata iz Kragujevca! Mi takve stvari jednostavno ne prihvatamo!".

U toku dana očekuje se da KLS registruje pobjedu Crvene zvezde 20:0, a već večeras bi trebalo da stigne i pehar na Mali Kalemegdan pošto iz Partizana nisu uložili žalbu na službeni zapisnik.

Pogledajte

00:26
Prekid meča Partizan - Crvena zvezda
Izvor: Privatna arhiva
Izvor: Privatna arhiva

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC