• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Weekend Media Festival: Ovo ste propustili

Autori mondo.ba Autori Vesna Kerkez

Osmi Weekend Media Festival održan je prethodnog vikenda u Rovinju, a uprkos problemima na hrvatskim granicama, predstavnici najeminentnijih firmi iz oblasti medija i komunikacija iz cijelog regiona pronašli su način da dođu.

Oko četiri hiljade posjetilaca imali su priliku da biraju između više od 60 predavanja, panela i prezentacija vrlo širokog spektra tema, od marketinga i PR-a, preko medija i telekomunikacija, do zdravstva i muzike.

„Uvod u ovaj osmi Weekend bio je turbulentan za cijelu regiju, ali na kraju smo veoma zadovoljni kako se naš festival odvijao. Gotovo svi koji su to željeli na kraju su i stigli u Rovinj, reakcije na pripremljeni program su odlične, dvorane su bile pune, vođene su zanimljive i dinamične rasprave, a na kraju smo se svi sjajno zabavljali do ranih jutarnjih sati. Weekend je već postao tradicija, mjesto kome se ljudi iz cijele vraćaju, siguran sam da će tako biti i sljedeće godine“, rekao je direktor festivala Tomo Ricov.

Broj dvorana u kojima se održavao program povećan je na šest, uvođenjem Radnog prostora u kojem je održano dodatnih desetak prezentacija.

„Svake godine proširujemo opseg tema pa je interes za učestvovanje u programu Weekenda sve veći. Ostajemo privrženi stalnim inovacijama, pa tako i sljedeće godine možete očekivati nešto novo, ne samo u sadržaju, nego i u načinima prezentacije“, najavio je direktor programa Nikola Vrdoljak.

Ekipa našeg portala imala je velike nedoumice oko izbora predavanja, jer su nam bukvalno sve teme, prezenteri i učesnici bili izuzetno interesantni.

Skot Tvejts, predstavnik Twitera iz Irske objasnio nam je koliko je ova mreža moćno oružje kada govorimo o live streamingu.

Veoma nadahnuto predavanje Kolina Džeksona o akciji “Wings for Life World Run” nas je toliko oduševilo, da smo odlučili da o njemu napravimo posebnu priču, koju na mondo.ba očekujte sutra!

Dalija Hasanbegović (Al Džazira Balkans), Tomislav Klauški (kolumnista 24 sata), Dragana Radusinović (Jutarnji list) i Suzana Trninić (B92) pokušali su da nam odgovore na pitanje „Trebaju li novinari medije?“ na istoimenom panelu. Zaključak je da su mediji novinarima i dalje veoma potrebni, uprkos novim platformama putem kojih je moguće lako i brzo poslati informaciju.

Sve o nastupu slovenačkog Laibacha u Pjong Jangu saznali smo iz prve ruke, od Janija Novaka i Mine Špiler, članova benda, koji su bili gosti panela „Od Laibacha do Pjong Janga: Kako je jugoslovenska provokacija postala globalni fenomen“.

Na kraju prvog dana, odgledali smo 25 najboljih reklamnih projekata iz regiona, u okviru akcije Bal Cannes. Više o njima možete saznati na OVOM LINKU.

Intenzivan dan završili smo plešući prvo na Great Gatsby žurci, a kasnije i na koncertu Kandžije i Golih žena.

Drugi festivalski dan ponudio nam je pogled u budućnost moderne fotografije, odgovor na pitanje kako bi svijet izgledao bez dizajna, pet megatrendova u medijima, ali i tajne PR-a iz Silikonske doline.

Najveće interesovanje vladalo je za predavanje na temu „Kako ćemo pratiti izbore“, a na naslovno pitanje odgovore su ponudili ugledni hrvatski novinari.

Saznali smo i kako izgleda život „jutjubera“ iz priče dvojice Čeha kojima je YouTube promijenio život, sve o „pametnim“ gradovima, kao i o novom modelu komunikacije u turizmu – zastupnicima destinacije.

Festival je zatvoren koncertom ska benda „Kawasaki 3p“, a Weekend je i ove godine pratilo oko 500 akreditiovanih novinara, a 400 studenata iz cijele regije dobilo je besplatne akreditacije.

Organizatori kažu da su pripreme za deveti Weekend Media Festival već počele, a mi se već veselimo narednom druženju sa kolegama iz cijelog regiona!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS