• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Listamo "Talas" - pridružite nam se!

Autori mondo.ba Autori Vesna Kerkez

Prvi broj časopisa "Talas" je upravo izašao, a nama je pripala čast da prelistamo jedan od prvih primjeraka.

 Listamo "Talas" - pridružite nam se! Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Riječ je o tromjesečniku koji je namijenjen stvaraocima, kreativcima, entuzijastima i poštovaocima pisane riječi, a namijenjen je sličnim ljudima.

"Priče koje donosimo trude se da predstave ono univerzalno i suštinsko u naporima stvaralaca, očišćeno od efemernog dnevno-političkog trenutka. Čuva od zaborava stvaranje, strast, ljubav i naporan rad", zapis je na posljednjoj korici prvog "Talasa".

U prvom broju pronaći ćete CD album"100%" banjalučkog benda "Brutal protest", kao i sjajan intervju s članovima ovog benda koji repuju iz sve snage i bez dlake na jeziku.

Tu je još jedan interesantan intervju - sa Nebojšom Krivokućom, radio voditeljem i autorom poznatog bloga "Prešlicavanje".

Kad (a ne ako!) vam se "Talas" nađe u rukama, obavezno pročitajte i putopis iz Bjelorusije pod nazivom "Soba bez prozora", autora Stevana Stančića. Ne propustite ni reportažu o Ujedinjenim Arapskim Emiratima za koju se pobrinuo Boris Milanović.

Apsolutna preporuka i za priču o Kataloniji i Barseloni iz ugla Siniše Bundala. Portret Mišela Uelbeka djelo je urednika "Talasa" Borisa Maksimovića. O piscu Zoranu Živkoviću pisala je Sonja Lero. Saša Šmulja je intervjuisao Tanju Stupar - Trifunović, autorku romana "Satovi u majčinoj sobi", koji je ušao u najuži izbor za NIN-ovu nagradu.

U "Talasu" ima i pornografije. Ne, nije to što ste pomislili, pričamo o zaista interesantnom osvrtu na ovaj fenomen, za koji se pobrinuo Goran Dakić, a Branislav Predojević je za čitaoce "Talasa" obradio megapopularnu seriju "Igra prestola" na izuzetan način. Milica Drobac vješto je obradila temu kreativnosti i njenu povezanost sa djecom.

"Sizif je, šta god vam o njemu rekli, bio jedan čestit čovjek. A Talas jeste i biće jedan dobar časopis. Nemojte meni vjerovati na riječ, nego čitajte", zapisao je urednik Boris Maksimović u uvodniku.

Mi smo čitali, čitali, i istinski uživali. Sada je red na vas. Časopis možete pronaći u banjalučkoj knjižari "Kultura", kao i u nezavisnim knjižarama i prodavnicama. Ukoliko imate dodatnih pitanja - pišite na [email protected]

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop