• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomaš i Sejranović "rasprodali" Banjaluku (VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Siniša Stanić

Književni život u Banjaluci postaju sve dinamičniji, a dokaz tome je i sinoć održana promocija knjiga Bekima Sejranovića i Marka Tomaša u Banskom dvoru.

 Marko Tomaš i Bekim Sejranović, promocija Banja Luka Izvor: Siniša Stanić/MONDO
Izvor: Siniša Stanić/MONDO

Jedni od najznačajnijih književnih imena „mlađe“ generacije iz regiona promovisali su svoje posljednja djela – Tomaš je prepunoj Sali Crvenog salona predstavio svoju zadnju zbirku poezije „Regata papirnih brodova“ (Lom, Beograd), a Sejranović roman „Dnevnik jednog nomada“ (Booka, Beograd).

Publika, koju su, interesantno, oko 80 posto sačinjavale pripadnice ljepšeg pola, sa punom pažnjom i koncentracijom slušale su stihove i riječi koje su jedan o drugom pričali dva stara drugara - Bekim i Marko.

Obojicu književnika karakteriše svojevrsni nomadski život - Sejranović je rođen u Brčkom, živio je u Rijeci, a trenutno je u Oslu, dok je Tomaš rođen u Ljubljani, a nakon toga bilo ga je u Zagrebu, Sarajevu i Splitu, da bi se posljednjih godina smirio u mjestu koje najviše osjeća kao svoje – Mostaru.

Tomaš, koji je sinoć pokazao i da je vrhunski recitator, kaže da svojom poezijom pokušava da vrati dostojanstvo velikim temama, a to su ljubav, sloboda i Bog. Njegovi stihovi su sirovi, slobodni, prepuni psovki i žuči, mada autor sam svoju poeziju naziva „šlagerskom“.

Donosimo vam i djelić atmosfere od sinoć...

...
Izvor: YouTube

Organizatori ove interesantne promocije bili su Banski dvor i Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti „Imperativ“.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop