• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS uvodi mjere za novozaposlene

Vlada RS spremna je da preuzme finansiranje najmanje 60 odsto poreza i doprinosa za 1 000 novozaposlenih radnika u 2011. godini.

 Vlada RS uvodi mjere za novozaposlene  Izvor: MONDO

Tegeltija je objasnio je da Ministarstvo finansija priprema program podsticaja zapošljavanja u Srpskoj koji će Privrednoj komori RS biti predstavljen iduće sedmice, a čiji je cilj da se pomogne poslodavcima, prije svega iz oblasti privrede i proizvodnje. On je dodao da će sredstva za ove namjene biti obezbijeđena iz budžeta za podsticaje.

Tegeltija je za "Glas Srpske" rekao da će obaveza poslodavaca biti da zaposli radnika na određeni period.

Predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske Ranko Milić navodi da je dobrodošla svaka vrsta pomoći, koja ide u pravcu olakšavanja uslova privređivanja, ali da ne treba zaboraviti da se veće zapošljavanja može očekivati tek onda kada se pokrenu pozitivni procesi u privredi.

Prijedlog Ministarstva finansija ohrabrujućim je ocijenio i predsjednik Privredne komore RS Borko Đurić, naglasivši da je za ponedjeljak dogovoren sastanak sa ministrom na kome će se detaljnije razgovarati o tom prijedlogu.

Predsjednik Saveza sindikata RS Ranka Mišić kaže da treba voditi računa o kategorijama radnika za koje se ova pomoć dodjeljuje, napominjući da bi prioriteta trebalo da budu stariji radnici, koje se inače teže zapošljavaju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE