• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prioritet raspuštanje kolektivnih centara

Ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš rekao je da će do kraja godine biti zbrinuto još 150 porodica smještenih u kolektivne centre.

 Prioritet raspuštanje kolektivnih centara Izvor: MONDO

Čordaš je u razgovoru sa rezidentnim predstavnikom Razvojnog programa UN (UNDP) Jurijem Afanasijevim ocijenio da je inicijativa Vlade RS iz maja 2008. godine rezultirala znatnim smanjenjem broja porodica u kolektivnim centrima, sa 643 na 301.

Tokom susreta u Banjaluci sagovornici su ocijenili da je raspuštanje kolektivnih centara prioritetan zadatak.

Afanasijev je rekao da je 2011. godina značajna za povratak, s obzirom na to da je usvojena Strategija za provođenje Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"UNDP će dati doprinos ovom procesu realizacijom projekata integracije povratnika u lokalnim zajednicama", rekao je Afanasijev.

On je dodao da, pošto bi ovim procesom bila obuhvaćena područja Posavine i Hercegovine, predstavnici UNDP-a žele da usaglase svoje aktivnosti i sa planovima Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS, dodajući da od ovog i drugih ministarstava očekuju podršku u realizaciji ambicioznog projekta održivog razvoja u Dinarskoj regiji.

Čordaš se saglasio da bi u periodu od 2011. do 2014. godine trebalo provesti Strategiju pod uslovom da se obezbijede sredstva iz kreditnog zaduženja BiH. Parlament BiH donio je odluku o zaduženju od 400 miliona KM.

Sredstva kojima Ministarstvo RS raspolaže u ovoj godini su za 60 odsto manja nego prošle godine, a koristiće se za projekte koji obezbjeđuju punu integraciju povratnika u lokalnim zajednicama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE