• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez rješenja za zgradu Predsjedništva

Iseljavanje kabineta predsjednika i dva potpredsjednika FBiH iz zgrade Predsjedništva BiH sačekaće do dogovora nadležnih institucija BiH i Federacije.

 Bez rješenja za zgradu Predsjedništva Izvor: MONDO

Vlada FBiH početkom oktobra prošle godine uputila je Savjetu ministara BiH inicijativu da zajedničke institucije BiH preuzmu zgradu Predsjedništva i 95 radnika koji rade na njenom održavanju, a koji se plaćaju iz federalnog budžeta,piše "Oslobođenje".

"Zvanično od Savjeta ministara nikada nismo dobili odgovor", izjavila je šefica Odsjeka za građevinsko-zanatske poslove Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH Danica Petrović.

Prema njenim riječima, cijeli poslijeratni period o trošku federalnog budžeta ova služba vrši usluge unutrašnjeg održavanja i servisa u zgradi Predsjedništva BiH, uključujući i unutrašnje obezbjeđenje zgrade.

"U međuvremenu, iz Sekretarijata Predsjedništva pokrenuta je inicijativa u kojoj traže hitno iseljenje s prvog sprata zgrade kabineta predsjednika i dva potpredsjednika FBiH", podsjetila je Petrović.

Ona je dodala da bi Predsjedništvo BiH putem Savjeta ministara BiH trebalo da uputi inicijativu prema federalnoj Vladi, koja o tome mora zauzeti stav.

Vlada FBiH je u inicijativi Savjetu ministara predložila i da se prilikom njene realizacije utvrdi način refundiranja ulaganja iz federalnog budžeta u zgradu Predsjedništva BiH u poslijeratnom periodu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE