• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Neprimjereni pozivi na ulicu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ocijenio je da nije primjereno ni pametno da bilo ko u BiH i izvan nje poziva građane na ulicu.

 Radmanović: Neprimjereni pozivi na ulicu Izvor: MONDO

"Nadam se da građani BiH koji su u posljednjih 20 godina prošli kroz čuda shvataju da ulica ništa ne znači" – izjavio je Radmanović komentarišući izjavu članice Evropskog parlamenta Doris Pak koja je pozvala građane da izađu na ulice i pozovu vlast na odgovornost.

Radmanović je u obraćanju novinarima, nakon učešća na prvoj sjednici trećeg ciklusa "Parlamenta za Evropu" upozorio da i u BiH ima i onih koji pozivaju na ulicu i onih koji misle da se može kroz formu socijalnog bunta promijeniti sistem.

"Treba im poručiti da ne može. BiH je dostigla visok nivo demokratije i biće u stanju da konstituiše vlast" – naglasio je Radmanović.

Sama Doris Pak danas je rekla da je došlo do nesporazuma u vezi sa njenom izjavom i pojasnila da nije pozvala ljude na ustanak.

"Studentima sam rekla da podignu glas da se i njihov glas čuje i, ako bude potrebno, da studenti izađu na ulice i traže od svojih političara da im daju bolje obrazovanje. Pozvala sam omladinu da učini što može", pojasnila je Pak.

Član Evropskog parlamenta Doris Pak pozvala je juče u Sarajevu mlade ljude iz BiH da "izađu na ulice i da tako domaće političare natjeraju da poboljšaju stanje u državi", što je naišlo na osudu predstavnika većine vodećih političkih partija u BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE