• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FTV pred bankrotom?

Ukupne obaveze Federalne televizije do kraja 2010. godine iznosile su 24.791.000 KM, a samo za plate svojim zaposlenim duguju oko 600.000 KM, piše ''Slobodna Bosna''.

 FTV pred bankrotom? Izvor: MONDO

Pozivajući se na izvještaj federalne Kancelarije za reviziju o poslovanju Radio-televizije Federacije BiH tokom 2009. kao i prethodnih godina, list navodi da je FTV na ime potpisanih ugovora, u najvećem dijelu za korištenje usluga u realizaciji programa, dužna oko dva miliona KM.

Po osnovu autorskih ugovora iz 2007. i 2008. godine dug ovog javnog emitera iznosi 1.234.000 KM, a iz 2009. godine 435.000 KM.

Federalni nedjeljnik navodi da su zaposleni u FTV-u u prošloj godini ''koštali'' nešto malo više od devet miliona KM.

FTV ima 407 zapsolenih radnika čiaj je prosječna plata 979 KM. Najviša neto plata isplaćena u 2009. godini bila je 3.219 KM, a najniža 491 KM.

Protiv FTV pokrenuto je i 35 sudskih sporova čija je ukupna vrijednost nešto više od osam miliona KM.

Tužbeni zahtjevi pokrenuti su zbog neizmirenih obaveza, kleveta, autorskih naknada i povrede radnih odnosa. Najveći iznos odnosi se na tužbu BHRT-a za neizmirene obaveze u iznosu od 7.467.160 KM, dok FTV na sudu traži naplatu svojih potraživanja od 157.000 KM.

''Slobodna Bosna'' navodi da su revizori prilikom kontrole FTV-a konstatovali da ''tokom revidirane godine nisu provedene procedure javnih nabavki u skladu sa zakonskim propisima zaz robe iusluge za jkoje je bilo obavezno provoditi izbor najpovoljnijeg ponuđača''.

Oponašajući riječnik magazina ''60 minuta'', kojeg uređuje Bakir Hadžiomerović, ''Slobodna Bosna'' zaključuje da FTV-om vladaju ''provincijske kabadahije, okorjeli kriminalci, dobro plaćeni politički poslušnici, kradljivci javnog novca''.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE