• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Majke Srebrenice zarađuju na lažima"

Članice organizacija "Majke Srebrenice", osim velikih kuća koje su sagradile uzimajući novac na lažima o ubijenim Srebreničanima, imaju i privatne avione koji ih voze širom svijeta da lažno svjedoče i šire priču o navodnom genocidu u Srebrenici, tvrdi Haša Omerović iz Tuzle.

 "Majke Srebrenice zarađuju na lažima" Izvor: MONDO

Omerovićeva je Srni izjavila da ta grupa žena lažno predstavlja porodice poginulih u Srebrenici, naglasivši da su to profiterska udruženja koje je osnovao ratni predsjednik tadašnje BiH Alija Izetbegović i poglavar Islamske zajednice Mustafa Cerić.
"Ta grupa žena nikada se ne mijenja. Plaćene su da izađu na godišnjicu u Potočarima, da lažno svjedoče u Hagu i da se pojave pred medijima čim im kažu njihovi naredbodavci iz Sarajeva", rekla je Omerovićeva.

Omerovićeva je istakla da je Izetbegović zloupotrijebio Srebreničane da bi utvrdio svoju vlast i pobjedu devedesetih godina na izborima, a da su Potočari napravljeni u saradnji sa bivšim predsjednikom SAD Bilom Klintonom "da se imaju gdje okupljati i nastaviti manipulisati sa Bošnjacima zarad svojih političkih ciljeva i stranke SDA".

Prema riječima Omerovićeve, ti ljudi su bili civili koje su ostavili ratni komandant srebreničkih muslimana Naser Orić i Alija Izetbegović da bi izazvali vazdušne napade NATO-a na srpske položaje.

"U Potočarima se svakog 11. jula pravi kič, a od profita koji se uzima na žrtvama bogate se pojedinci u organizaciji `Majke Srebrenice`. S druge strane moje dijete nema ni stipendiju, a otac je poginuo u ratu u BiH i sahranjen je u Tuzli, a ne u Potočarima kako su tražili od mene iz udruženja", naglašava Omerovićeva.

Prema njenim riječima, sramota je i da samo u Potočarima na nišanima piše "poginuo na Alahovom putu", što je slogan mudžahedina.

Ona dodaje da "Majke Srebrenice" i bošnjački političari cijelom svijetu "prodaju priču o genocidu u Srebrenici", što "debelo naplaćuju", dok porodice stradalih i dalje žive u bijedi bez ikakvih prava i bilo kakve pomoći.

Omerovićeva žali majke koje su izgubile svojih najmilije u Srebrenici, jer su, kako kaže, ostavljene na milost i nemilost da žive po podrumima. Novca za putovanje u Švedsku, Holandiju, Španiju za "Majke Srebrenice" ima, a za sirotinju nema, zaključila je Omerovićeva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE