• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Josipović: Formiranje vlasti unutrašnja stvar BiH

Političari u BiH imaju visok stepen odgovornosti za procese koji se događaju, izjavio predsjednik Hrvatske Ivo Josipović u Mostaru.

 Josipović: Formiranje vlasti unutrašnja stvar BiH Izvor: MONDO

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas u Mostaru da je formiranje vlasti unutrašnja stvar BiH, poručivši da je veoma važno da se što prije nađe dogovor koji će biti pravedan i u kojem neće biti gubitnika.

''Mislim da političari u BiH imaju visok stepen odgovornosti za procese koji se događaju. U BiH se sve više otvara evropska perspektiva i Hrvatska će joj pomoći svim sredstvima da nađe svoj evropski put'', rekao je Josipović, odgovarajući na novinarska pitanja.

Komentarišući situaciju u regionu povodom mogućih najavljenih protesta i eventualnog scenarija iz afričkih zemalja, Josipović je naveo da su u tim zemljama problemi bili ne samo ekonomske, već i demokratske prirode.

Prema njegovim riječima, u zemljama regiona postoji demokratija koja je ustanovljena na evropskim standardima i problemi nisu isti kao u afričkim zemljama, ali da je, međutim, tačno da se mogu pojaviti nezadovoljstva.

"Tačno je i da su demonstracije dio demokartije, protesti su legalni i legitimni čin i trebaju biti napravljeni u skladu sa zakonom. Ne mislim da je to što dolazi do protesta neka specifičnost ovog regiona, imali smo ih u Francuskoj, Njemačkoj, Turskoj. I mi se moramo suočiti s tim. Oni koji su na vlasti moraju se suočiti s tim i reagovati na pravi način'', rekao je Josipović.

On je na Univerzitetu ''Džemal Bijedić'' u Mostaru održao predavanje o temi ''Ulazak u EU i regionalna politika u jugositočnoj Evropi: dvije strane medalje''.

Hrvatski predsjednik večeras će se u Mostaru sastati i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, a kasnije prisustvovati i manifestaciji ''Večernjakov pečat''.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE