• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selman: Nema amnestije za kriminalce

Ministar pravde RS Džerard Selman izjavio je da podržava zahtjev predsjednika RS Milorada Dodika pravosuđu za odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala.

 Selman: Nema amnestije za kriminalce Izvor: MONDO

Selman je istakao da niko neće biti amnestiran od odgovornosti za krivično djelo, pa ni zaposleni u pravosudnim institucijama.

"Svi su jednaki pred zakonom i ako bude učinjeno bilo kakvo krivično djelo ili radnja koja ima elemente krivičnog djela niko neće biti amnestiran od odgovornosti, pa ni zaposleni u institucijama pravosuđa", kaže Selman.

Komentarišući Dodikovo pismo upućeno pravosudnim institucijama i policiji RS, Selman je ocijenio da je osnovni problem u tome što reforma pravosuđa nije dala rezultate.

"Potpuno podržavamo predsjednikovu inicijativu i u Ministarstvu pravde RS pismo je bilo očekivano. Saglasan sam sa stavovima koji su navedeni i smatram da predsjednik Srpske pismom želi dati do znanja i da određeni efekti u okviru reforme pravosuđa nisu dali rezultate. Zbog toga svi nosioci pravosudnih funkcija treba potpuno da analiziraju svoj rad i daju poseban doprinos reformi pravosuđa", rekao je Selman za "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima, došlo je do zastoja u reformi pravosuđa, zbog čega su već preduzimane određene aktivnosti u sastancima sa predsjednicima sudova i nosiocima pravosudnih institucija.

Ministar pravde RS najavio je da će u narednom periodu, nakon analize rada sa tužiocima i sudijama u Srpskoj, doći do odgovarajućih rješenja koja će onda biti ponuđena Vladi RS.

"Da li će to biti reorganizacija mreže pravosudnih ili tužilačkih institucija, ili stvaranje još nekih zakonskih okvira za efikasniji rad, još ne znam. Ako dođemo do bilo kakvih analiza, to ćemo prenijeti Vladi i na osnovu toga djelovati prema Narodnoj skupštini da bismo stvorili još bolje uslove", rekao je Selman.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE