• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkazi za 30 radnika banjalučke Fabrike duvana

Predsjednik Upravnog odbora i većinski vlasnik Fabrike duvana Banjaluka Nebojša Antonić potpisao je danas novu izmjenu i dopunu sistematizacije radnih mjesta.

 Otkazi za 30 radnika banjalučke Fabrike duvana Izvor: MONDO

Time je u ovom preduzeću 30 radnika ostalo bez posla, potvrdio je Srni predsjednik Sindikalne organizacije ove fabrike Miroslav Marinković.

"Većinski vlasnik i direktor Fabrike duvana Banjaluka nisu uvažili zahtjev ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Miroslava Milovanovića da se stane sa otpuštanjem i torturom radnika ovog preduzeća", istakao je Marinković.

Marinković je apelovao na predsjednika RS, premijera i predsjednika Narodne skupštine RS da zaštite prava radnika ovog preduzeća, koji gube strpljenje i nemaju više povjerenje ni u koga u RS.

Na sastanku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Miroslava Milovanovića, koji je sa predstavnicima sindikata 25. februara održan u Banjaluci, zaključeno je da resorno ministarstvo analizira Ugovor o privatizaciji državnog kapitala u Fabrici duvana Banjaluka i pokuša da pronađe rješenje, kako ne bi došlo do novog otpuštanja 30 radnika u ovom preduzeću.

Komisija za reviziju državnog kapitala u preduzećima i bankama RS izrazila je sumnju u nepravilno utvrđenu vlasničku strukturu u Fabrici duvana Banjaluka, te da kupac državnog kapitala u ovom preduzeću "Antonić trejd" nije u cjelosti ispoštovao ugovorom preuzete obaveze.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE