• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH i Španija zajednički protiv kriminala

U Madridu je danas potpisan Sporazum između BiH i Španije o saradnji u borbi protiv kriminala, posebno terorizma, nezakonite trgovine drogom i organizovanog kriminala.

 BiH i Španija zajednički protiv kriminala Izvor: MONDO

Sporazum, koji su potpisali ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović i sekretar državne bezbjednosti Španije Antonio Kamačo Viskaino, omogućiće jačanje operativne saradnje nadležnih institucija dvije zemlje u borbi protiv međunarodnog terorizma, organizovanog kriminala, nezakonitog uzgoja, proizvodnje i prometa opojnim drogama.

Dokument predviđa saradnju i u borbi protiv nezakonitih migracija i trgovine ljudima, krivotvorenja i mijenjanja bilo koje vrste dokumenata, u borbi protiv korupcije, kao i razmjenu informacija, ekspertiza i oficira za vezu, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Na sastanku Ahmetovića i Viskaina inicirani su i saradnja u oblasti zaštite tajnih podataka između BiH i Španije, uspostavljanje institucionalne saradnje u oblasti migracija, te skoro potpisivanje protokola o provođenju sporazuma između BiH i Evropske zajednice o readmisiji lica sa ilegalnim boravkom.

Ahmetović je u Madridu, zajedno sa ostalim članovima delegacije BiH, posjetio Centar za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala, Specijalnu antiterorističku jedinicu, te Centar za forenziku, a sastao se i sa tri policijska službenika koji su učestvovali u hapšenju Veselina Vlahovića Batka, optuženog za ratne zločine, koji je izručen BiH u avgustu prošle godine.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE