• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ročište o strečaju Urbanističkog zavoda

U Okružnom privrednom sudu Banjaluka danas je održano ročište za ocjenu zahtjeva o pokretanju stečajnog postupka u Urbanističkom zavodu RS.

 Ročište o strečaju Urbanističkog zavoda Izvor: MONDO

Ovo je u ponedjeljak Srni potvrdila predsjednik Sindikata ovog zavoda Živana Gojić.

"Očekujemo da će Okružni privredni sud Banjaluka početkom naredne sedmice donijeti konačnu odluku o pokretanju stečaja u Urbanističkom zavodu RS", istakla je Gojić.

Gojićeva je naglasila da je pokretanje stečaja jedini put da radnici Urbanističkog zavoda RS ostvare svoja finansijska potraživanja i da se nakon toga može raditi na restrukturisanju Zavoda.

Okružni privredni sud Banjaluka odbacio je ranije zahtjev pravnog zastupnika Urbanističkog zavoda RS za izuzeće sudije Mithe Vukalovića i predstečajne upravnice Zavoda Doste Baraković.

Radnici Urbanističkog zavoda Republike Srpske najavili su ranije da će upotrijebiti sva zakonom dozvoljena sredstva, uključujući i mirne proteste ispred Okružnog privrednog suda Banjaluka, da bi bilo ubrzano okončanje sudskog postupka u vezi sa pokretanjem stečaja u ovoj instituciji.

Direktor Zavoda Goran Vajkić objasnio je, da je izuzeće traženo zbog "procesnih i suštinskih grešaka postupajućeg sudije" od početka postupka i optužio privremenu stečajnu upravnicu Dostu Baraković, koju je na toj funkciji ostavio postupajući sudija, da "čini krivično djelo izazivanja lažnog stečaja" jer onemogućava plaćanja.

Potraživanja radnika Urbanističkog zavoda po osnovu neizmirenih plata i doprinosa za penzijsko i zdravstveno osiguranje iznose oko milion KM. Radnici tvrde da im nije isplaćena decembarska plata iz 2009. godine, 11 plata iz 2010. godine, dvije plate za 2011. godinu, kao ni doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje.

Nakon što je Okružni privredni sud Banjaluka 16. septembra prošle godine donio odluku o pokretanju stečajnog postupka u Urbanističkom zavodu RS, početkom novembra stečaj je poništen jer je Viši privredni sud Banjaluka prihvatio žalbu ovog preduzeća na odluku o pokretanju stečaja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE