• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fond PIO RS za "održavanje štampača" potrošio 162.000 KM

Fond PIO RS nastavio je sa zaduživanjima i u prošloj godini, a najzanimljiviji podatak iz izvještaja koji je objavila ATV, da je na "održavanje štampača" potrošeno 162. 000 KM.

 Fond PIO RS za "održavanje štampača" potrošio 162.000 KM Izvor: MONDO

Fond penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) Republike Srpske nastavio je da se zadužuje, plaća kamate, ali i troši novac za kupovinu i adaptaciju poslovnih prostora, kancelarijskog namještaja i nove opreme.

Prošlu godinu završio je u plusu sa oko šest miliona maraka, ali suficit je ostvaren uz pomoć 200 miliona KM koje je na račune Fonda prebacila Vlada RS iz budžeta, sa još dodatnih 30 miliona koji su zavedni kao pomoć budžeta za održivost penzijskog sistema.

Predstavljajući detalje iz izvještaja o radu tog fonda, banjalučka "Alternativna televizija" u subotu naveče je javila da je Vlada RS morala dodatno intervenisati, jer je u 2010. godini u prosjeku uplaćeno 40 odsto manje sredstava za dokup staža i socijalnog zbrinjavanja radnika.

Iako su prihodi od doprinosa povećani u odnosu na 2009. godinu za oko 50 miliona KM, Fond je tokom godine podigao tri kredita u visni od 2,5 miliona KM, prenosi agencija "Fena".

U izvještaju o poslovanju u prošloj godini navodi se i da je taj fond potrošio čak oko 70.000 KM "za dezinfekciju i deratizaciju objekata", na advokate 17.000 KM, usluge prevođenja oko 60.000, a značajan iznos i za kupovinu i adaptaciju poslovnih prostora, kancelarijskog namještaja i nove opreme.

Administrativni troškovi Fonda u prošloj godini, ukupno, nešto veći su od 18 miliona KM, s tim da su u taj iznos uključena i sredstva za plaće 588 zaposlenih, čiji broj je lani povećan, jer je primljeno devet novih radnika.

Zanimljivo je i da je Fond PIORS-a za, kako se navodi, održavanje štampača potrošio čak 162.000 KM, a nije se štedjelo ni na održavanju 21 službenog vozila.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE