• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelogrlić i Trifunović u podršci Divjaku

Dragan Bjelogrlić izjavio je uoči premijere svog filma "Montevideo, Bog te video" u Sarajevu da mu je žao što premijeri neće prisustvovati bivši general Armije BiH Jovan Divjak.

 Bjelogrlić i Trifunović u podršci Divjaku  Izvor: MONDO

"Prosto mi je žao što Jovo neće biti večeras na premijeri mog filma, a pretpostavljam da će se to riješiti na bezbolan način. Neprijatno mi je da govorim o nečemu što ne znam i da dajem neke izjave. Meni je samo žao što neće biti tu večeras", rekao je Bjelogrlić za Radio Sarajevo.

On je dodao da pretpostavlja da je Divjak "uhapšen za nešto što mu se pripisuje za nešto što se desilo za vrijeme rata u Sarajevu", a prenosi "Glas Srpske".

Na sarajevskoj premijeri filma "Montevideo, Bog te video" i srpski glumac Sergej Trifunović pojavio se u majici s likom Divjaka. Trifunović se na zabavi poslije projekcije filma u bioskopu "Miting point" u petak uveče pojavio u majici sa bijelim obrisima penzionisanog generala Armije BiH i natpisom "SaraJovo".

Trifunović, koji u "Montevideu" ima epizodnu ulogu, uslikan je kako se, okružen hostesama, zadovoljno smješka poslije premijere.

Komentarišući taj njegov potez, glumac je rekao da se radi o slučajnosti, a ne o gestu.

"Bili smo na žurci povodom filma `Montevideo` u bioskopu `Miting point` u Sarajevu gde se igralo i zabavljalo i ja sam se oznojio i hteo da odem u hotel da promenim majicu, a neko mi je u gužvi rekao - Nema potrebe, imamo par majica i dobacio mi neku crnu u najlon kesi", rekao je Trifunović.

Jovan Divjak je bio general JNA, a potom i general Armije BiH. Srbija je protiv penzionisanog generala Divjaka podigla optužnicu, slično kao u slučaju Ejupa Ganića. Riječ je o potjernicama za 19 osoba iz BiH pod optužbom da su u maju 1992. godine počinili ratni zločin nad pripadnicima JNA u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici.

Pripadnici Armije BiH 3. maja 1992. godine u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici ubili su 42, ranili 73 i zarobili 215 pripadnika JNA. Ministarstvo unutrašnjih poslova RS je Tužilaštvu BiH dostavilo izvještaj u kojem se za zločin u Dobrovoljačkoj tereti 15 lica.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE