• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osuda Bjelogrlićevog ponašanja

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije najoštrije osuđuje izjavu Dragana Bjelogrlića.

 Osuda Bjelogrlićevog ponašanja Izvor: MONDO

Organizacija je osudila i gest glumca Sergeja Trifunovića, koji je poslije premijere filma obukao majicu sa likom Divjaka.

"Kako je tako brzo Bjelogrlić zaboravio da je general Armije BiH Jovan Divjak počino zločin nad golobradim mladićima JNA u Dobrovoljačkoj ulici, kao i nad stotinama Srba koji do danas nisu pronađeni", navodi se u saopštenju i dodaje da valjda reditelj žali Divjaka što je malo Srba likvidarao u Sarajevo.

U saopštenju se navodi da se Trifunović ne može pravdati da nije znao ko se nalazi na majici, jer "nije slijep da nije mogao da vidi čiji je lik na majici".

Porodice zarobljenih i poginulih boraca pitaju zašto nije obukao majicu sa likom poznatih Srba koji nevino trunu po raznim kazamatima širom Evrope.

"Kako može pogaziti tolike žrtve, toliki broj poginulih, ranjenih i nestalih, ne pitajući za starosnu dob i pol. Zar takvi intelektualci nisu upoznati o stradanju Srba u proteklom ratu i svojim izjavama i ponašanjem omalovažiše srpske žrtve", pitaju u Organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije.

Poziv na bojkot Bjelogrlićevog filma


Izjava režisera filma "Montevideo, Bog te video" Dragana Bjelogrlića da mu je "žao što premijeri neće prisustvovati bivši general Armije BiH Jovan Divjak" predstavlja poniženje porodica poginulih i srpskih žrtava u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, čemu je dobrim dijelom doprinio Jovan Divjak, izjavio je danas Srni predsjednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Istočnog Sarajeva Mirko Vranić.

On je u ime Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila sarajevsko-romanijske regije pozvao građane RS na bojkot filma.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović rekao je Srni da podržava bojkot filma zbog posljednjih izjava i istupa srpskih glumaca Sergeja Trifunovića i Dragana Bjelogrlića u Sarajevu.

"Narod koji ima Sonju Biserko, Natašu Kandić, Mirjanu Karanović, Dragana Bjelogrlića i Sergeja Trifunovića koji su zbog `šake novca` pogazili nacionalni ponos, dostojanstvo i srpske žrtve u BiH, bivšoj Republici Srpskoj Krajini i na Kosovu treba da preispita svoj nacionalni identitet", zaključio je Mitrović.

Srpski glumac i režiser Dragan Bjelogrlić izjavio je uoči premijere svog filma "Montevideo, Bog te video" u Sarajevu da mu je žao što premijeri neće prisustvovati bivši general Armije BiH Jovan Divjak koji je prošle sedmice uhapšen u Beču po optužbi za ubistvo 42 srpska vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Na sarajevskoj premijeri filma "Montevideo, Bog te video" i srpski glumac Sergej Trifunović pojavio se u majici s likom Divjaka.

Trifunović se na zabavi poslije projekcije filma u bioskopu "Miting point" u petak uveče pojavio u majici sa bijelim obrisima penzionisanog generala Armije BiH i natpisom "SaraJovo".

Pripadnici Armije BiH 3. maja 1992. godine u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici ubili su 42, ranili 73 i zarobili 215 pripadnika JNA. Ministarstvo unutrašnjih poslova RS je Tužilaštvu BiH dostavilo izvještaj u kojem se za zločin u Dobrovoljačkoj tereti 15 lica.

Kulturni centar Pale saopštio je da je otkazao prikazivanje filma "Montevideo, Bog te video", koje je bilo planirano za večeras i sutra, zbog moralnih i bezbjednosnih razloga.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE