• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedemo meso sumnjivog kvaliteta

Zbog nepostojanja zakonskih akata koji bi obavezali trgovce da istaknu deklaracije na uvoznom mesu, potrošači u RS jedu meso sumnjivog kvaliteta.

 Jedemo meso sumnjivog kvaliteta Izvor: MONDO

Meso je najčešće iz Argentine i Brazila, a domaći proizvođači trpe veliku štetu, izjavio je predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača i stočara RS Vladimir Usorac.

"To je veliki problem i za proizvođače i za potrošače. U BiH se uvozi meso iz Brazila i Argentine, gdje se životinje hrane genetski modifikovanom hranom, a uvozi se i meso kojem je istekao rok i koje ne bi smjelo da se upotrebljava. Zato što nema nikakvog pravilnika i zato što je kod nas ova oblast potpuno neuređena, ovdje se jede sve, bez obzira na to da li je ispravno ili ne", rekao je Usorac.

On je istakao da deklaracije na mesu kod nas uopšte ne postoje i da se ne zna iz koje države ono dolazi, navodi "Glas Srpske".

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS Miroslav Milovanović rekao je ranije da se pripremaju zakonski i podzakonski akti kojima će se veliki trgovinski centri obavezati na javno isticanje deklaracije na uvezenom mesu.

Generalni sekretar Pokreta potrošača RS Dragovan Petrović istakao je da potrošači sada kupuju meso kojem ne znaju ni rok trajanja ni porijeklo.

Prema njegovim riječima, tu najgore prolaze potrošači, ali i domaći proizvođači koji se suočavaju sa niskom otkupnom cijenom žive stoke, te da je jasno je da tu neko ostvaruje veliku zaradu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE