• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Deklaraciju izlobirao SDP BiH

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić ocijenio je da je SDP BiH izlobirao tekst deklaracije Partije evropskih socijalista.

 Radojičić: Deklaraciju izlobirao SDP BiH Izvor: MONDO

Tim tekstom se podržava formiranje vlasti u BiH koju će predvoditi stranka Zlatka Lagumdžije, a Radojičić je rekao i da je riječ o jedostranom informisanju svih prisutnih na skupu u Atini.

Radojičić, koji je i potpredsjednik SNSD-a, kaže da je iznenađen usvajanjem deklaracije Partije evropskih socijalista, naročito takvim oblikom pristrasnosti, ali i zbog toga što nisu reagovale Demokratska stranka iz Beograda ili SDP Hrvatske.

"Iznenađuje da neki koji su sa Balkana tamo bili prisutni i veoma dobro poznaju situaciju u BiH, kao što je Demokratska stranka iz Beograda ili SDP Hrvatske, nisu reagovali", rekao je Radojičić Srni u Banjaluci.

On je naglasio da okolnosti pod kojima je usvojena ova deklaracija pokazuju šta bi se dešavalo ukoliko bi mjesto ministra inostranih poslova bilo dato Zlatku Lagumdžiji.

"Bilo bi čak i gore i teže nego što se to sada dešava sa ministrom (Svenom) Alkalajem", rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, i eventualno formiranje vlasti u Federaciji BiH bez dva HDZ-a otvara pitanje ustavnog formiranja vlasti u Federaciji, ali i formiranje vlasti na nivou BiH.

"Ukoliko bi se ove sedmice ušlo u konstituisanje jednog dijela parlamenta bez delegata iz četiri kantona, to je vanustavno i to je formiranje vlasti revolucionarnom metodom", rekao je Radojičić.

On je naglasio da bi se u tom slučaju RS morala odlučiti da li može poštovati nelegalnu strukturu vlasti u drugom entitetu i dati legalitet formiranju vlasti na nivou BiH.

Lideri Partije evropskih socijalista (PES) usvojili su u 5. marta na konferenciji u Atini deklaraciju o BiH u kojoj se navodi da vlast u BiH treba formirati u najkraćem mogućem roku i pri tome pronaći rješenje u interesu svih građana.

U deklaraciji se navodi da PES podržava formiranje vlasti u BiH koju će predvoditi SDP BiH, kao stranka koja je "predstavljena u sve tri konstitutivne etničke grupe" i koja je "ojačana odličnim izbornim rezultatima".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE