• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RTRS bojkotuje "Krug 99"

Uredništvo RTRS-a odlučilo da novinari ove kuće više ne izvještava sa sesija "Kruga 99", kao ni sa sličnih skupova koji se održavaju u Sarajevu.

 RTRS bojkotuje "Krug 99" Izvor: MONDO

Menadžment i uredništvo Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) odlučili su, nakon verbalnog napada člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića na novinarku ove medijske kuće da, zbog bezbjednosti, novinari ove medijske kuće neće više izvještavati sa sesija "Kruga 99", kao ni sa sličnih skupova koji se održavaju u Sarajevu "u gradu zabranjenih pitanja iz kojeg šalju ratne pokliče".

U saopštenju iz RTRS-a ističe se da je u pojedinim sarajevskim medijima i institucijama uočljiva pojačana negativna atmosfera protiv svega što dolazi iz RS, pa tako i medija, posebno RTRS-a i ocijenjeno da je ovakvo stanje svijesti samo dobilo svoju `intelektualnu i profesorsku verifikaciju` u jučerašnjem istupu Ganića na Krugu 99 u Sarajevu, koji je verbalno napao novinarku RTRS-a Branku Kusmuk.

"Stvara se i stvorena je klima straha za novinare i zaposlene u RTRS-u, koji svoj posao obavljaju u ovom gradu. U nedostatku osude govora mržnje dijela sarajevskih medija u samom Sarajevu, osim nekoliko časnih izuzetaka koji su na to upozoravali i upozoravaju, na portalima su se odavno odomaćile stravične parole, poput one nastale 2009. godine protiv generalnog direktora RTRS-a - `Ubij, ubij, pokolji da Srbin ne postoji. Vrba, kolac, Jasenovac!`", navodi se u saopštenju koje je potpisao generalni direktor RTRS-a Dragan Davidović.

U saopštenju Davidović u ime menadžmenta je zahvalio i čestitao ekipi RTRS-a, sa novinarkom Brankom Kusmuk na čelu, na profesionalnom stavu i ličnoj hrabrosti.

"Generalni direktor Dragan Davidović ekipi RTRS-a, sa novinarkom Brankom Kusmuk na čelu, želi da na ovaj način u ime menadžmenta izrazi zahvalnost i uputi čestitke na profesionalnom stavu i ličnoj hrabrosti", navodi se u saopštenju.

Član ratnog Predsjedništva BiH Ejup Ganić, protiv koga Tužilaštvo BiH vodi istragu u slučaju "Dobrovoljačka", poručio je juče novinarki RTRS-a, Branki Kusmuk, da se "oslobodi četništva" kada ga je na sesiji "Kruga 99", organizovanoj povodom hapšenja Jovana Divjaka, pitala - ko je ubio 42 vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE