• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osuda verbalnih napada na novinarku RTRS-a

Većina stranaka i nevladinih organizacija u BiH osudili su verbalni napad Ejupa Ganića na novinarku RTRS-a.

 Osuda verbalnih napada na novinarku RTRS-a Izvor: MONDO

Visoki funkcioner SNSD-a Dušanka Majkić rekla je da Ganićev atak i negiranje žrtava Dobrovoljačke ne predstavlja nikakvo iznenađenje, jer je tome bio sklon oduvijek.

"Da je Ganić na mjestu gdje bi trebalo da bude kao učesnik događaja u Dobrovoljačkoj, on ne bi imao priliku da vrijeđa", naglasila je Majkićeva.

Ni u SDS-u nisu iznenađeni incidentom čiji je Ganić akter, jer je, pojašnjavaju u ovoj stranci, i ranije bilo uobičajeno da daje takve izjave, pišu sutrašnje "Nezavisne novine".

"Riječ je o jednoj od onih u nizu njegovih skandaloznih izjava, te o ataku na slobodu novinarstva", ocijenio je generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan.

Lider DNS-a Marko Pavić smatra da je postupak Ganića nedopustiv i za svaku osudu i napominje da je činjenica da, napadajući novinare i pojedince, ne može saprati svoju odgovornost.

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović je poručio da, umjesto licemjerja i bahatosti koje pokazuje, Ganić treba da odgovara za dešavanja u Dobrovoljačkoj ulici iz 1992. godine.

"Pitanje novinarke bilo je na mjestu, a pokazalo je nervozu čovjeka čija savjest, vjerovatno, nije čista", istakao je potpredsjednik PDP-a.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić je rekao da je Ganić glavni krivac i tvorac svega što se događalo u BiH, a pogotovo u Dobrovoljačkoj.

"Vidjeli ste s koliko gorčine on govori o srpskom narodu kada ga je novinarka upitala za ovaj zločin", dodao je Dukić.

Iz većine bošnjačkih stranaka nerado govore o ovom incidentu. Ramiz Salkić iz SDA nije želio da komentariše vrijeđanje novinarke jer, kako je rekao, ne zna da se to dogodilo.

Ganićeve izjave osudio je Veso Vegar, portparol HDZ 1990, ističući da novinarima mora biti omogućeno da slobodno rade svoj posao.

Ivo Miro Jović iz HDZ BiH smatra da je vrijeđanje novinarke neprihvatljivo, kao i niz postupaka koje je Ganić ranije pokazivao.

Član ratnog Predsjedništva BiH Ejup Ganić, protiv koga Tužilaštvo BiH vodi istragu u slučaju "Dobrovoljačka", poručio je juče novinarki RTRS-a, Branki Kusmuk, da se "oslobodi četništva" kada ga je na sesiji "Kruga 99", organizovanoj povodom hapšenja Jovana Divjaka, pitala - ko je ubio 42 vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE