• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dokumenti sa naredbom za likvidaciju zarobljenika

Likvidirati ekstremni dio zarobljenika vojnika, piše u zapisniku sa 15. vanredne sjednice ratnog Predsjedništva opštine Bugojno, koji je u posjedu "Nezavisnih novina".

 Dokumenti sa naredbom za likvidaciju zarobljenika Izvor: MONDO

Zapisnik, u kome se navodi i da zvanično ne smiju imati civilnih zarobljenika, vodio je Dževad Mlaćo, predsjednik ratnog Predsjedništva opštine Bugojno, koji je nedavno vraćen na mjesto profesora matematike u bugojanskoj Gimnaziji gdje je, kako mnogi tvrde, mučio zarobljenike.

Sjednici su, osim Mlaće, prisustvovali i Uzeir Mlivo, predsjednik Izvršnog odbora opštine Bugojno, Mesud Duvnjak, Abdulah Jeleč, Senad Dautović i Ismet Duvnjak.

Na dnevnom redu ove sjednice bila je samo jedna tačka, pod nazivom "Informacija o vojnoj situaciji na našem terenu i u okviru toga naši prioritetni zadaci".

Iz vođenih zabilješki može se zaključiti da su učesnici sastanka konstatovali da je urađen ogroman posao, da su sve tri jedinice Hrvatskog vijeća odbrane razbijene, te da je moral vojnika Armije BiH na izuzetno visokom nivou.

Na sjednici je konstatovano da se Mjesna zajednica Vesela pokazala kao najpasivnija - "neće komšija na komšiju", napisano je u zapisniku.

"Sa HVO-om nema pregovora osim razmjene poginulih i teških ranjenika. HVO treba uništiti što je stav s više instance. HVO je napustio sve linije prema četnicima koje smo mi odmah zaposjeli", jedna je od bilješki Mlaće.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE