• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udruženje invalida Zvornik: Prekinuti emitovanje Montevidea

Grupa udruženja iz Zvornika zatražila je danas od zvorničkog Doma omladine da prekine prikazivanje filma "Montevideo, Bog te video".

 Udruženje invalida Zvornik: Prekinuti emitovanje Montevidea Izvor: MONDO

Oni su to uradili jer su članovi ekipe Dragan Bjelogrlić i Sergej Trifunović podržali generala Jovana Divjaka, koga Srbija tereti za ratne zločine.

Zahtjev su uputili Udruženje ratnih vojnih invalida, Udruženje porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Zvornika i Boračka organizacija Zvornik i regije Birač.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Dragislav Mijanović je ocijenio da su Bjelogrlić i Trifunović svojim postupcima "jako pogodili srpske boračke organizacije".

"Ne razumijemo i osuđujemo njihovo direktno podržavanje Jovana Divjaka, optuženog za ratne zločine u Dobrovoljačkoj ulici (u Sarajevu)", kazao je Mijanović medijima.

Vršilac dužnosti direktora Doma omladine Dušan Petrović izjavio je da razumije zahtjeve udruženja, ali da ta ustanova nije u situaciji da prekine prikazivanje filma.

"Za pružanje usluge zakupa sale za projekciju obavezuje nas ugovor, a odluku o prekidu može donijeti produkcijska kuća koja je ugovorila ovu uslugu", naveo je Petrović.

Prikazivanje filma u Zvorniku počelo je sinoć, a planirano je da projekcije budu održane i naredna tri dana.

Bjelogrlić je uoči premijere filma "Montevideo, bog te video" u Sarajevu rekao da mu je žao što premijeri neće prisustvovati Divjak, koji je 3. marta uhapšen u Beču po Interpolovoj poternici Srbije koja ga tereti za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u maju 1992. godine.

Glumac Sergej Trifunović se na zabavi poslije projekcije filma u bioskopu "Miting point" u Sarajevu pojavio u majici sa likom generala Divjaka.

Boračka organizacija RS ranije je podržala poziv na bojkot filma "Montevideo, bog te video", koji je režirao Bjelogrlić i u kojem glumi Trifunović. Prikazivanje tog filma otkazano je na Palama.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE