• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Notari BiH primljeni u Međunarodnu uniju notara

Predsjednik RS Milorad Dodik čestitao je predstavnicima Notarske komore RS i Notarske komore FBiH što su primljeni u Međunarodnu uniju notara.

 Notari BiH primljeni u Međunarodnu uniju notara Izvor: MONDO

Dodik je izrazio uvjerenje da će ulazak u ovu asocijaciju i saradnja sa notarskim udruženjima u regionu omogućiti da dodatno unaprijede profesionalnost i efikasnost svog rada.

Dodik je tokom današnjeg prijema za notare naglasio da su u Srpskoj stvorene zakonske i druge pretpostavke za transparentan i nezavisan rad notara, koji su svojim djelovanjem opravdali uvođenje notarijata u pravni sistem.

Predsjednik Međunarodne unije notara Žan-Pol Dekorp rekao je da su svojim radom, koji je u skladu sa kriterijumima modernog notarijata, Notarska komora RS i Notarska komora FBiH zaslužili prijem u ovu asocijaciju.

On je naglasio da notari značajno doprinose pravnoj sigurnosti i ekonomskom razvoju društva.

Međunarodna unija je prijemom notarskih komora u BiH potvrdila da domaće notarske službe daju veliki doprinos vladavini prava, pravnoj sigurnosti građana, rasterećenju sudova i upravnih organa od dugotrajnih postupaka, saopšteno je ranije iz Notarske komore RS.

Iz Notarske komore RS ističu da se ovim stvaraju pretpostavke za sigurnije investicije, što su i uslovi iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH Evropskoj uniji.

Notarske komore RS i FBiH, u skladu sa ugovorom koje su zaključile, predstavlja zajednička Komisija entitetskih notarskih komora BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE