• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pariz iznenađen hapšenjem Divjaka

Francuska je izrazila iznenađenje i zabrinutost nakon što je u Beču, na zahtjev srpskog pravosuđa uhapšen bivši general Armije RBiH Jovan Divjak.

 Pariz iznenađen hapšenjem Divjaka Izvor: MONDO

Bivši general Armije RBiH Jovan Divjak uhapšen je 3. marta na aerodromu u Beču na osnovu Interpolove potjernice, koju je raspisala Srbija.

Divjak je optužen za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 2. i 3. maja 1992. godine, kada su u napadu na kolonu JNA koja se povlačila iz grada ubijena 42, ranjena 73 i zarobljeno 215 pripadnika JNA.

Sud u Kornburgu odlučio je da Divjak bude pušten iz pritvora u Austriji uz kauciju - prenosi AFP.

"Sa iznenađenjem i zabrinutošću smo primili informaciju o hapšenju Jovana Divjaka u Beču", izjavio je portparol francuskog Ministarstva Bernar Valero.

Valero je dodao da Pariz ocjenjuje da je odluka austrijskih pravosudnih organa da oslobode Divjaka uz kauciju ohrabrujuća i nada se da će on uskoro moći da se slobodno kreće.

Penzionisani general muslimanske vojske Jovan Divjak uhapšen je 3. marta u Beču prema nalogu Srbije koja ga optužuje za napad na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 2. i 3. maja 1992. godine kada su ubijena 42, ranjeno 73 i zarobljeno 215 pripadnika JNA.

Divjak je 8. marta pušten iz pritvora u Austriji uz kauciju od milion maraka koje su isplaćene iz budžeta Kantona Sarajevo. Srna od nadležnih nije dobila odgovor sa koje je budžetske stavke uzet ovaj novac.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE