• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održan maraton "Od Madrida do Balkana"

Maratonom kroz ulice Madrida, Ministarstvo odbrane Španije simbolično obilježilo kraj 18-ogodišnjeg angažmana španskih vojnih trupa na teritoriji Balkana.

 Održan maraton "Od Madrida do Balkana" Izvor: MONDO

U organizaciji maratona pod nazivom "Od Madrida do Balkana", koji je održan 6. marta, učestvovala je i Ambasada BiH u Španiji.

Više od 800 ljudi učestvovalo je u maratonu, pretrčavši pet kilometara u srcu centralnog gradskog parka Retiro, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Na cilju trke održana je ceremonija dodjele nagrada, koje su između ostalih, pobjednicima dodijelili ambasador BiH u Španiji Željana Zovko i ministar-savjetnik u Ambasadi BiH u Madridu Zlatan Burzić.

Brojni učesnici maratona i posjetioci manifestacije imali su priliku da posjete tematske štandove koje su organizovali ambasade BiH, Srbije i Hrvatske, dodaje se u saopštenju.

Na štandu BiH prezentovani su turistički i ekonomski potencijali BiH, mogli su se vidjeti i promotivni spotovi, a distribuisan je veliki broj turističkih brošura i drugog reklamnog materijala.

Španska vojna misija na Balkanu počela je u oktobru 1992. godine, a završila se u novembru 2010. godine. Više od 46.000 vojnog osoblja obavljalo je rad na području Balkana tokom 18 godina, a 22 vojnika i jedan prevodilac izgubili su živote tokom misije.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE