• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvornik: Protesti zbog prikazivanja "Motevidea"

Zvorničani mirnim protestom izrazili negodovanje što se u Domu omladine prikazuje film "Montevideo, Bog te video".

 Zvornik: Protesti zbog prikazivanja "Motevidea" Izvor: MONDO

Članovi Udruženja ratnih vojnih invalida i Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zvornik večeras su mirnim protestom izrazili negodovanje što se u zvorničkom Domu omladine prikazuje film "Montevideo, Bog te video", reditelja Dragana Bjelogrlića.

Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Dragislav Mijanović rekao je da i na ovaj način ratni vojni invalidi žele da izraze poštovanje prema poginulim vojnicima u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine, za čije je stradanje odgovoran general Jovan Divjak.

"Ko hoće da prihavti Bjelogrloćeo izinjenje neka to i učini, ali nedavna njegova izjava je mnogo uvrijedila ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca", rekao je Mijanović.

On je najavio da će ratni vojni invalidi, ukoliko se nastavi projekcija filma, i sutra mirno protestovati, dodavši da nije isključeno da će protesti biti radikalizovani kako bi se spriječilo emitovanje Bjelogrlićevog filma u zvorničkom Domu omladine.

Član Predsjedništva Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Jadranka Erić ocijenila je da su porodice povrijeđene Bjelogrlićeom izjavom da mu je "žao što general Jovan Divjak nije mogao prisustvovati premijeri filma, kao i majicom sa generalovim likom koju je nosio Sergej Trifunović".

"Neka obuku majice sa likovima naših generala koji trunu po zatvorima i neka tako obučeni premijerno prikažu film u Sarajevu, tek bi onda vidjeli kako bi prošli, odnosno da li bi im to bilo dozvoljeno", rekla je Erić.

Direktor Doma omladine Dušan Petrović poručio je da projekcija filma neće biti prekidana, te da je interesovanje publike veoma veliko.

"Nemamo pravo da se bavimo dnevno-političkim temama, a film nema ni politički ni ratni, ali ni neki drugi uvredljiv sadržaj", rekao je Petrović.

Prikazivanje filma "Montevideo, Bog te video" u Zvorniku je počelo 7. marta i planirano je da se do petka, 11. marta, emituje dva puta dnevno.

Opštinska Boračka organizacija i Udruženje ratnih vojnih invalida Zvornik juče su oštro osudile emitovanje ovog filma u Zvorniku, jer je, kako su saopštili, njegov reditelj svojom izjavom uvrijedio žrtve "Dobrovoljačke ulice" i njihove porodice.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE