• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkalaj za evakuaciju tražio 200.000, a koštala 15.000 KM!

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj tražio 200.000 KM za evakuaciju državljana BiH iz Libije, a potrošeno je15.000 KM, piše "Pres".

 Alkalaj za evakuaciju tražio 200.000, a koštala 15.000 KM! Izvor: MONDO

Pomoćnik ministra za konzularne poslove Zoran Perković rekao je na konferenciji za novinare povodom završetka evakuacije građana BiH iz Libije, da su troškovi za prevoz i izdavanje dokumenata iznosili tačno 7.900 evra. Prema njegovim riječima dio novca namjenjenog evakuisanju izdvojile su i kompanije čiji su radnici bili u Libiji, ali nije precizirao o kojoj svoti je riječ.

U Alkalajevom dopisu od 21. februara, upućenom predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Nikoli Špiriću, njegovim zamjenicima Sadiku Ahmetoviću i Draganu Vrankiću i generalnom sekretaru Zvonimiru Kutleši, detaljno se objašnjava tadašnja situacija i položaj građana BiH u Libiji i zahtjeva novčana pomoć za njihovu evakuaciju.

"S obzirom na to da Ambasada BiH u Tripoliju nije u mogućnosti da na drugi način izmjesti veći broj naših državljana, molimo na odobravanje sredstava za potrebe hitne evakuacije državljana BiH iz Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije, u iznosu od 200.000 maraka", navodi se u Alkalajevom dopisu koji je u posjedu "Presa".

Izvor lista iz Ministarstva inostranih poslova BiH kaže da ovaj zahtjev nije uvažen, ali da nigdje nije navedeno za šta je toliki iznos konkretno potreban.

"Taj zahtjev nije uvažen, ali se sada s pravom postavlja pitanje u koje je svrhe taj novac trebalo da bude potrošen. Nevjerovatno je da se nigdje ne navodi za šta je taj iznos konkretno potreban. Tako se ne radi u ozbiljnim zemljama i ministarstvima. Da je Alkalaj tačno naveo za koje svrhe mu taj novac treba, možda bi ga i dobio. Ko zna kako bi sve to fakturisao. Vjerovatno na račune nekih nepostojećih turskih brodskih kompanija ili grčkih avioprevoznika. Pare bi završile u nečijim privatnim džepovima", kaže sagovornik "Presa".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE