• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajčak negira Ustav BiH

Socijaldemokratska partija BiH ocijenila je da Miroslav Lajčak "svojim stavovima poziva na negiranje Ustava BiH i izborne volje građana".

 Lajčak negira Ustav BiH Izvor: MONDO

U SDP- u BiH okvalifikovali su kao "sramotnu" današnju Lajčakovu izjavu u kojoj navodi da je ''apsolutno neprihvatljivo i opasno da kroz politički inženjering izmišljamo neke `naše` Srbe i Hrvate da bi formalno poštovali Ustav'', te da ''postoji veliki rizlik da u novoj vladi i parlamentu sjede ljudi koji imaju tzv. pravu nacionalnost, ali nemaju legitimitet jer za njih nisu glasali pripadnici tog naroda''.

SDP BiH ocjenjuje da je Lajčakova izjava predstavlja pokušaj promjene zajedničkog stava EU i SAD od utorka, u kojem su predstavnici međunarodne zajednice prvi put prepoznali i iskazali jasan stav da su upravo dva HDZ-a svojim antiustavnim i nezakonitim djelovanjem blokirali proces uspostavljanja vlasti u FBiH i BiH.

Iz ove stranke poručuju da BiH nije niti će ikada biti prosti zbir tri etničke grupe, te da na Lajčakovu izjavu gledaju kao na njegov privatni stav, koji je u skladu njegovim dosadašnjim djelovanjem.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE