• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Sarajevu skup podrške vehabijama

U Sarajevu je za danas najavljen skup podrške vehabijama koje se nalaze u Imigracionom centru Službe za poslove sa strancima u BiH.

 U Sarajevu skup podrške vehabijama Izvor: MONDO

Skup će, biti održan ispred zgrade zajedničkih institucija BiH od 13 do 14.30 časova, a organizatori očekuju da će biti prisutno 200 aktivista za ljudska prava, članova porodica osoba koja se nalaze u Imigracionom centru i građana.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić potvrdio je Srni da je skup prijavio Bilal Isaković iz Zenice, te da će kantonalna policija, u skladu sa zakonom, obezbjeđivati ovo okupljanje građana.

Komandant EUFOR-a Bernhard Bair je, povodom za danas najavljenih vehabijskih demonstracija u Sarajevu, rekao da "agencije za provođenje zakona i sve relevantne institucije BiH dobro rade svoj posao u obezbjeđivanju mirne i stabilne situcije".

"Bezbjednosna situcija u BiH je stabilna, a agencije za provođenje zakona sposobne su da obezbjede da tako i ostane", ocijenio je Bair.

Povodom organizovanja ovog skupa, na portalima islamskih organizacija i društvenoj mreži "Fejsbuk" objavljeno je otvoreno pismo Nađe Dizdarević naslovljeno sa "Muslimani, ujedinite se!".

"Hajde da se udružimo u ovom poslu, da nam ovo bude prilika da šejtana tjeramo i dušmanima pokažemo da smo mi, ipak, jedinstveni u borbi protiv zuluma nad bilo kojim muslimanom", navodi se u pismu Dizdarevićeve.

Nađa Dizdarević javnosti u BiH poznata je po tome što se se godinama lažno predstavljala kao supruga Omara Boudela Hadža, koji je 2001. godine kao član "alžirske šestorke" uhapšen u Sarajevu, nakon čega su ga američke vlasti prebacile u Gvantanamo.

Hadž je prošle godine vraćen u Sarajevo zajedno sa još četiri člana te grupe i sa Dizdarevićevom se uopšte ne viđa.

Prema nekim izvorima, vehabijska zajednica u BiH priprema se za današnji skup i doputovaće iz mnogih mjesta organizovano autobusima.

Dolazak su najavile i vehabije koje žive u Austriji, Švajcarskoj, Njemačkoj i nekim drugim državama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE