• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedinstvena evidencija zemljišnih knjiga do 2014.

Zakon o katastru omogućiće da Republika Srpska do 2014. godine pređe na jedinstvenu evidenciju zemljišnih knjiga i imovinskih prava.

 Jedinstvena evidencija zemljišnih knjiga do 2014. Izvor: MONDO

"Stanovnici će na jednom mjestu u Geodetskoj upravi moći da dobiju istinit, potpun, tačan i ažuran podatak i više neće biti nikakve dileme", izjavio je direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS Tihomir Gligorić za "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima, Zakon o katastru RS je neophodan za sve građane.

"Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS nema nikakve stručne razloge zbog kojih Zakon o katastru RS nije dobar. Imali smo 2002. godine situaciju da OHR nametne zakone o dvojnoj evidenciji. Međunarodna zajednica snosi odgovornost za to što nismo podigli ekonomiju i za to što nema pravne sigurnosti za ulaganja", dodao je Gligorić.

Govoreći o markiranju međuentitetske linije, Gligorić je rekao da je Vlada RS u više navrata tražila da se provede Ankes dva Dejtonskog mirovnog sporazuma koji se odnosi na to pitanje.

"Nismo imali sagovornika, jer Federacija BiH /FBiH/ ne želi da se to pitanje riješi. Međunarodna zajednica ima instrumente da nekog prisili da ispoštuje međunarodni sporazum. Ako to FBiH neće onda je sasvim lako dokazati da antiustavno djeluje, a za to postoje sankcije", zaključio je Gligorić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE