• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi pokušaji mijenjanja Dejtona na štetu RS

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je poziv SDA na "istinsku reformu policije u BiH" još jedan pokušaj promjene Dejtona na štetu RS.

 Novi pokušaji mijenjanja Dejtona na štetu RS Izvor: MONDO

Komentarišući saopštenje SDA u kojem se navodi da je izjava predsjednika RS da će policija Srpske uhapsiti i izručiti Srbiji osumnjičene za ratne zločine u Dobrovoljačkoj ulici "otvoreni atak na vladavinu prava i ustavni poredak BiH", Dodik je rekao da je zadatak svih policija, pa tako i policije RS, da hapsi osumnjičene za ratne zločine.

"Kada je riječ o optužbi da rušim Dejtonski sporazum i podrivam ustavni poredak BiH stvari stoje sasvim obrnuto: ja branim Dejton, a bošnjačke partije sve čine da ga promijene na štetu RS. Da je ovaj moj stav tačan vidi se iz poziva SDA na istinsku reformu policije, što bi, prema ranijem iskustvu, trebalo da znači da entitetske policije treba ukinuti i napraviti jednu policiju na nivou BiH", rekao je Dodik za beogradsku "Politiku".

SDA je saopštila ranije da je izjava predsjednika RS i SNSD-a Milorada Dodika da će uhapsiti i Srbiji izručiti osumnjičene za Dobrovoljačku ulicu "otvoreni atak na vladavinu prava i ustavni poredak BiH", jer predstavnici izvršne vlasti ili šefovi političkih partija ne mogu davati naloge za hapšenje.

Iz ove stranke navode da je zbog toga "neophodno urgentno izvršiti istinsku reformu policije u BiH" i pozivaju OHR da sankcioniše Dodika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE