• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džombić: Reforma policije - završena priča

Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić izjavio je Srni da je reforma policijskih struktura za Vladu Srpske završena priča.

 Džombić: Reforma policije - završena priča Izvor: MONDO

"Mi smo aktivno učestvovali u ovim reformama nakon čega je Evropska komisija ocijenila da su policijske strukture u BiH u skladu sa standardima zemalja EU. Neće biti nikakve nove reforme policije u RS i BiH. To je jasno svima", naglasio je Džombić.

Džombić je ocijenio da takve ideje propagiraju oni koji priželjkuju prekrajanje Dejtonskog mirnovnog sporazuma i narušavanje ustavne strukture BiH.

On je naglasio da Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija Srpske djeluju u skladu sa ustavima RS i BiH, poručivši da će tako ostati i ubuduće.

"Prema ocjeni domaćih i međunarodnih stručnjaka za oblast unutrašnje bezbjednosti, policija Srpske je bolji dio policijskih struktura u BiH", zaključio je Džombić.

SDA je saopštila ranije da je izjava predsjednika RS i SNSD-a Milorada Dodika da će uhapsiti i Srbiji izručiti osumnjičene za Dobrovoljačku ulicu "otvoreni atak na vladavinu prava i ustavni poredak BiH", jer predstavnici izvršne vlasti ili šefovi političkih partija ne mogu davati naloge za hapšenje.

Iz ove stranke navode da je zbog toga "neophodno urgentno izvršiti istinsku reformu policije u BiH" i pozivaju OHR da sankcioniše Dodika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE