• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasador prikuplja novac za odbranu Divjaka

Ambasador BiH u Australiji Damir Arnaut među tamošnjim Bošnjacima prikuplja novac za finansiranje odbrane Jovana Divjaka, piše "Pres RS".

 Ambasador prikuplja novac za odbranu Divjaka  Izvor: MONDO

List navodi da je iz dopisa koji je iz Ambasade BiH u Kanberi stigao sredinom prošle sedmice u Ministarstvo inostranih poslova u Sarajevu vidljivo da su mnogi državljani BiH pitali Arnauta kako mogu pomoći Divjaku. Arnaut ih je, kako je napisano, zamolio da organizuju prikupljanje novca da bi se platili troškovi advokata u Austriji.

U dopisu se navodi da je ambasador istakao da u prikupljanju novca zvanično neće učestvovati Ambasada, ali se obavezao da će građane upoznati sa bilo kojom akcijom koja bude pokrenuta u BiH, te je, između ostalog, poručio da je uvjeren da BiH ima kapacitete da se uspješno stave u odbranu Divjaka.

"Ambasador Arnaut sav svoj angažman van radnog vremena posvećuje ovom slučaju i uvjeren je u apsolutnu sposobnost svih institucija BiH da se odupru i ovom nasrtaju", navodi se u dopisu.

Arnaut je imenovan za ambasadora u Australiji u septembru 2009. godine, ali je tu dužnost preuzeo tek godinu dana kasnije, između ostalog, zato što je bio u timu odbrane Ejupa Ganića.

Jovan Divjak uhapšen je 3. marta u Beču na zahtjev Srbije, koja ga optužuje da je odgovoran za napad na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 2. i 3. marta 1992. godine, kada su ubijena 42, ranjena 73 i zarobljeno 215 pripadnika JNA. Divjaka je sud u Kornburgu 8. marta pustio iz pritvora uz kauciju od 500.000 evra, koja je plaćena iz budžeta Kantona Sarajevo.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE