• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krešić najavio novo odgađanje sjednice

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Stjepan Krešić izjavio je da postoji mogućnost da sjednica Doma naroda ponovo bude odgođena.

 Krešić najavio novo odgađanje sjednice Izvor: MONDO

''Nemoguće je ni fizički ni tehnički u tako kratkom roku odraditi izbore u tri preostala kantona - Livanjskom, Zapadnohercegovačkom i Posavskom kantonu'', pojasnio je Krešić.

On je naveo da ne može komentarisati informaciju da su lideri vodećih stranaka u FBiH dogovorili formiranje vlasti, i da bi taj dovogor trebalo da bude potvrđen danas na sastanku u OHR-u.

''Ne mogu to komentarisati, jer imam informaciju da će se lideri koje pominjete tek sutra sastati'', rekao je Krešić.

Prema njegovim riječima, dobra je vijest ako su lideri zaista postigli dogovor o formiranju vlasti na nivou FBiH, ali u tom slučaju, kako je naveo, trebalo bi obezbijediti da Dom naroda bude konstituisan u punom kapacitetu.

Krešić nije mogao da precizira novi datum održavanja sjednice Doma naroda.

''OHR se u potpunosti uključio i oni su sada ti koji treba da daju tumačenje i sve ostalo'', zaključio je Krešić izjavu Srni.

Dnevni red konstitutivne sjednice Doma naroda federalnog Parlamenta, koja je najprije bila zakazana za 10. pa ponovo za 17. mart, predviđa izbor privremene mandatno-imunitetske komisije Doma naroda, zatim razmatranje njenog izvještaja, nakon čega bi trebalo da uslijedi zakletva delegata, te izbor Privremene komisije za izbor i imenovanja Doma naroda.

Tek nakon toga trebalo bi da uslijedi izbor predsjedavajućeg i potpredsjedavajućih ovog doma, pa potom izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH.

Stranački pregovarači rekli su ranije Srni da je dogovor o formiranju vlasti u Federaciji BiH postignut sinoć uz posredovanje OHR-a, a danas će biti potvrđen i na sastanku stranačkih lidera.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE