• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penzoneri i sindikalci neće uz "Glas naroda"

Predstavnici Udruženja penzionera RS i Saveza sindikata RS neće učestvovati na protestima 19. marta u Banjaluci.

 Penzoneri i sindikalci neće uz "Glas naroda" Izvor: MONDO

Predsjednik udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj izjavio je da ovo udruženje neće pridružiti protestima u Banjaluci 19. marta koje organizuje neformalna grupa pod nazivom "Glas naroda".

"Naravno, svaki građanin, bio on penzioner ili neko drugi ima pravo da javno pokaže svoje mišljenje o teškoj ekonomskoj situaciji u zemlji, tako da nemam ništa protiv ako neka grupa u skladu sa zakonom organizuje proteste i poziva građane da im se pridruže. Ali trenutno ne smatram da će penzionerima Srpske biti bolje ukoliko se Udruženje penzionera priključi tim protestima", rekao je Rakulj za "Večernje novosti".

Generalni direktor Saveza sindikata RS Velka Odžaković istakla je za "Novosti" da SSRS isto neće podržati proteste koji su zakazani za 19. mart.

"Savezu sindikata RS je dostavljen nekakav letak u kome se radnici i svi građani pozivaju na proteste 19. marta. Nije tačno naznačeno od koga je poslat ni kome je namijenjen ovaj poziv. Osoba koja je donijela taj poziv nije tražila da iko u SSRS potpiše da je primljen", istakla je Odžaković.

Ona je dodala da SSRS smatra da svako, pojedinac ili grupa, ima pravo da izrazi svoje mišljenje na način na koji smatra da je najbolji, ali da SSRS nema nikakav stav o organizaciji protesta 19. marta niti o upućenim zahtijevima inicijatora ovog protesta.

Izgleda ni studentske organizacije u RS nisu previše blagonaklone prema najavljenom protestu, barem tako tvrdi ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović.

Kasipović je za "Fokus" izjavio da bi bio neopravdan izlazak studenata na proteste, najavljene za 19. mart, jer Vlada čini sve da na istom nivou zadrži školarinu i smještaj u studentskim domovima.

"Studenti, prema mojim informacijama, ne organizuju proteste. Studentski lideri odbili su velike finansijske iznose koji su im nuđeni da bi ko zna čiji interes predstavili. Studenti su održali čas, pravu lekciju iz patriotizma. Fasciniran ovakvim njihovim odnosom, najiskrenije im čestitam i moja vrata su im uvijek otvorena", rekao je Kasipović i naglasio da Vlada RS već pet godina nastoji da poboljša studentski standard.


"Razumijem da, bilo gdje u svijetu, građani neka svoja prava ostvaruju na ulici ako to ne mogu realizovati u institucijama. Međutim, između Ministarstva, Unije studenata RS i studentskih parlamenata postoji saradnja na kojoj bi mnogi mogli pozavidjeti", rekao je Kasipović "Fokusu".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE