• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić "pauzira" do 23. maja

Sudsko vijeće Haškog tribunala usvojilo je djelimično zahtjev nekadašnjeg predsjednika RS Radovana Karadžića i odobrilo produženje prekida postupka do 23. maja.

 Karadžić "pauzira" do 23. maja Izvor: MONDO

Sudsko vijeće je sredinom februara odobrilo prekid suđenja Karadžiću od 21. marta do 5. maja, kako bi se tim odbrane upoznao sa materijalom koji je tužilaštvo predalo krajem januara kao potencijalno oslobađajući. Tužilaštvo je tada objelodanilo 34.000 stranica i 200 sati video materijala, a krajem februara još 20.000 stranica i 179 sati video materijala.

Odbrana je navela u svom zahtjevu da većinu novo-objelodanjenog materijala predstavljaju "transkripti i snimci intervjua koje je kancelarija tužioca obavila sa osumnjičenima i sa potencijalnim svjedocima koje je odlučila da ne pozove".

Karadžić i njegovi saradnici zatražili su da postupak zbog toga bude suspendovan na dodatnih šest nedjelja, ali je sudsko vijeće donijelo odluku o dvije nedjelje produžetka prekida.

U sudnici je danas najavljeno da će glavni pretres biti održan idućeg ponedjeljka, 21. marta, a poslije toga će uslijediti suspenzija postupka.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE